ΕΛΣΤΑΤ: Πόσο διαβάζουν εφημερίδες και περιοδικά οι Έλληνες

Μειώθηκαν οι πωλήσεις εφημερίδων, αυξήθηκαν των περιοδικών, όπως καταγράφουν τα στοιχεία της έρευνας

Πτώση κατέγραψαν οι πωλήσεις των εφημερίδων κατά την περυσινή χρονιά, όπως δείχνει η έρευνα «Ημερήσιου και Περιοδικού Τύπου για το έτος 2021» της ΕΛΣΤΑΤ.

Αντίθετα, αυξήθηκαν οι πωλήσεις περιοδικών, αν και υπολείπεται σε σχέση με το σύνολο των εφημερίδων.

Συγκεκριμένα, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, οι συνολικές πωλήσεις των εφημερίδων πέρυσι κατέγραψαν μείωση κατά 4,1%, καθώς και σε όλες τις επιμέρους κατηγορίες. Αντίθετα, αύξηση παρατηρήθηκε στις κατηγορίες των εβδομαδιαίων αθλητικών και των θρησκευτικών εφημερίδων, που κατέγραψαν άνοδο κατά 11,5% και 26,5%, αντίστοιχα.

Πάντως, η περυσινή υποχώρηση ήταν μικρότερη σε σύγκριση με αυτή του 2020 με το 2019, όταν υπήρξε μείωση κατά 18,4% στις συνολικές πωλήσεις εφημερίδων.

Σε σύγκριση με το 2020, το 2021 καταγράφεται αύξηση της τάξης του 3% στις συνολικές πωλήσεις περιοδικών. Συγκεκριμένα, η αύξηση παρατηρείται σε παιδικά-κόμικς, τηλεοπτικά, στρατιωτικά και λοιπά περιοδικά, ενώ μείωση υπάρχει στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Ειδικότερα, σημαντικές αυξήσεις παρατηρούνται στην κατηγορία παιδικά-κόμικς (3,2%) και λοιπά περιοδικά (48,2).

Στην αντίστοιχη σύγκριση του έτους 2020 σε σχέση με το 2019, παρατηρήθηκε μείωση κατά 6% στις συνολικές πωλήσεις περιοδικών.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα