Ελληνικό Ωδείο: Κατέρρευσε πάνω στον κινηματογράφο Ideal

Το εμβληματικό κτίριο της οδού Φειδίου ήταν επί χρόνια εγκαταλελειμμένο

Πανικός επικράτησε το μεσημέρι της Πέμπτη στον κινηματογράφο Ideal, όταν κατέρρευσε τμήμα της οροφής του στην κεντρική αίθουσα, κατά τη διάρκεια προβολής ταινίας.

Στην αίθουσα του Ideal βρίσκονταν δεκάδες δημοσιογράφοι, καθώς πραγματοποιούνταν ειδική προβολή για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Ο δημοσιογράφος Γιάννης Ζουμπουλάκης που βρισκόταν στην αίθουσα εξήγησε στο Mega ότι κατέρρευσε διπλανό κτίριο και από τα μπάζα η οροφή της αίθουσας στο σημείο δίπλα από τις τουαλέτες και σε μία μικρή αυλή που χρησιμοποιείται ως καπνιστήριο.

Ουσιαστικά ο κινηματογράφος Ideal ήταν παράπλευρη απώλεια από την κατάρρευση του εγκαταλελειμμένου διπλανού κτιρίου το οποίο κάποτε στέγαζε το Ελληνικό Ωδείο.

Πρόκειται για το πρώην Ωδείο «Λόττνερ», το οποίο ο Καλομοίρης μετονόμασε σε “Ελληνικό Ωδείο” το 1919.

Αποτελούσε ένα από τα σπουδαιότερα νεοκλασικά μνημεία που βρίσκονται στην Ευρώπη, ενώ πέρα από την αρχιτεκτονική του αξία η ιστορική του πορεία είναι εντυπωσιακή.

Ας βάλουμε λίγο τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Σήμερα το μεσημέρι (γύρω στις 12:30) κατέρρευσε ένα μέρος από το ιστορικό κτήριο του -πάλαι ποτέ- Ελληνικού Ωδείου στον αριθμό 3 της οδού Φειδίου. Οι ζημιές στον κινηματογράφο Ιντεάλ ήταν “παράπλευρη απώλεια”. [📷circogreco] /1 pic.twitter.com/mW6wGwy9dx

— Thanassis (@theiosthanassis) July 21, 2022

Δείτε το ρεπορτάζ


pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα