“Ελευθέριος Βενιζέλος”: Θα έχει την τιμητική του το αεροδρόμιο των Αθηνών

«Ελευθέριος Βενιζέλος»: Τη δική του… επιστροφή κάνει το αεροδρόμιο της Αθήνας, δυο χρόνια μετά τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού

Τη δική του… επιστροφή κάνει το αεροδρόμιο της Αθήνας, δυο χρόνια μετά τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, θυμίζοντας τα προηγούμενα χρόνια. Οι εικόνες στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» διαμορφώνουν πλέον το παζλ ενός αεροδρομίου σε ρυθμούς κανονικότητας, όπως άλλωστε το είχαμε συνηθίσει, με τις πύλες ανοιχτές για να υποδέχεται χιλιάδες επιβάτες καθημερινά.

Οι εικόνες στον Διεθνή Αερολιμένα δεν θυμίζουν με τίποτα το αεροδρόμιο των δυο τελευταίων χρόνων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Αυτοκίνητα ΙΧ και ταξί περιμένουν στις αφίξεις για να παραλάβουν επιβάτες, στις αίθουσες αναχωρήσεων και αφίξεων κόσμος να περιμένει, τα καταστήματα ανοιχτά, υπάλληλοι χαμογελαστοί και πρόθυμοι να σε εξυπηρετήσουν. Όλα κυλούν και πάλι σε μια… κανονικότητα.

Διανύουμε ήδη τη θερινή περίοδο και τα μεγέθη είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά για τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών και την αγορά της Αθήνας, η οποία κινείται και πάλι σε ρυθμούς «απογείωσης» μετά την ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο των περιοριστικών μέτρων.

Χαρακτηριστικό είναι πως και τον μήνα Μάιο στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» έχουμε ανάκαμψη. Διακινήθηκαν πάνω από 2 εκατομμύρια επιβάτες, περίπου 10% λιγότεροι από τον Μάιο του 2019, ενώ σε σχέση με το 2021 η επιβατική κίνηση του Μαΐου είναι αυξημένη κατά 254%.

Αυξημένη είναι η εγχώρια αεροπορική αγορά, καθώς τον περασμένο μήνα η επιβατική κίνηση ενισχύθηκε, διακινήθηκαν 670.494 καταγράφεται αύξηση 143,8% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2022, ωστόσο σε σύγκριση με το 2019 εμφανίζεται μείωση 4,3%. Οι επιβάτες εξωτερικού ήταν 1.380.945 για τον ίδιο μήνα, καταγράφοντας αύξηση 353,7% σε σύγκριση με τον Μάιο του 2021 (304.383) ενώ σε σύγκριση με το 2019 εμφανίζεται μείωση 12,8%.

Η αύξηση αποτυπώνεται τόσο στις πτήσεις εσωτερικού όσο και εξωτερικού. Ενδεικτικά, τον μήνα Μάιο  ο αριθμός πτήσεων εξωτερικού ανήλθε σε 10.344 σε σχέση με το 2021 όπου είχαμε 4.670, αύξηση 121,5%.

Βασικές αγορές- Νέες εταιρείες προσγειώνονται στο ΔΑΑ

Στις βασικές τουριστικές αγορές, που στηρίζουν το αεροδρόμιο της Αθήνας, είναι των ΗΠΑ και του Ηνωμένου Βασιλείου. Συγκεκριμένα, από τις ΗΠΑ, η άνοδος των πτήσεων ανέρχεται στο 60% και του Ηνωμένου Βασιλείου στο 13%, σε σχέση με το 2019. Επίσης, καλές επιδόσεις σημειώνονται από χώρες, όπως η Αυστρία (+13%) και η Γαλλία (+9%).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα