Έκτακτο: Τι πρέπει να κάνεις εάν έχεις προσβληθεί από covid-19

Υψηλός πυρετός, ξηρός βήχας: έχετε κοινό κρυολόγημα ή τον φοβερό κοροναϊό; Εδώ είναι ο «οδηγός για το τι πρέπει να κάνετε» για το πώς να μάθετε σίγουρα εάν έχετε πραγματικά αυτά τα αμφίβολα συμπτώματα και τι πρέπει να κάνετε στη συνέχεια. Μόλυνση, ύποπτα συμπτώματα, θεραπείες …

Σήμερα, υπάρχουν πολλά “rabble” γύρω από το coronavirus online και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τι να κάνουμε όλα. Έτσι, προσπαθήσαμε να συνοψίσουμε τα βασικά σημεία και τι πρέπει να κάνουμε αν νομίζετε ότι μπορεί να έχετε μολυνθεί.

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Είμαστε σίγουροι ότι το γνωρίζετε τώρα, αλλά μια γρήγορη υπενθύμιση: ο κοροναϊός μεταδίδεται μέσω στενής επαφής με άλλους. Γι ‘αυτό φροντίστε να κρατάτε περίπου ένα μέτρο απόστασης ανάμεσα σε εσάς και τους γύρω σας. Είναι επίσης σημαντικό, σε αυτό το στάδιο της επιδημίας, να αποφευχθούν περιττά ταξίδια και περιοχές με μεγάλο πλήθος. Επίσης, λάβετε υπόψη ότι μπορεί να χρειαστούν περίπου 10 έως 14 ημέρες πριν αρχίσουν να εμφανίζονται τα συμπτώματα μετά την αρχική έκθεση.

Ποια είναι αυτά τα ανησυχητικά συμπτώματα;
Τα συμπτώματα μοιάζουν πολύ με αυτά μιας πολύ κακής γρίπης ή πνευμονίας: συμφόρηση, πονοκεφάλους, κακός βήχας, πόνος στο λαιμό σας, πυρετός και γενικά αίσθημα αδιαθεσίας.

Έχετε αυτά τα συμπτώματα; Αναπνεύστε, δεν είστε μόνοι. Ακολουθεί μια λίστα με πράγματα που πρέπει τώρα να εξετάσετε.

Πάρτε τη θερμοκρασία σας
Άτομα που πιστεύουν ότι έχουν αυτά τα συμπτώματα ή / και έχουν ταξιδέψει σε μια περιοχή όπου ο ιός είναι ενεργός τις τελευταίες 14 ημέρες θα πρέπει σίγουρα να παρακολουθούν τη θερμοκρασία τους με ένα θερμόμετρο. Εάν η θερμοκρασία σας είναι ανησυχητικά υψηλή, μην βιαστείτε αμέσως στην αίθουσα έκτακτης ανάγκης όπου είναι πιο αδύναμοι, πιο ευάλωτοι άνθρωποι. Αντ ‘αυτού, κάντε πρώτα τα ακόλουθα πράγματα.

Υπάρχουν πολλά διαθέσιμα διαδικτυακά ερωτηματολόγια που μπορούν να βοηθήσουν στον εντοπισμό εάν κάποιος θα μπορούσε ενδεχομένως να μολυνθεί ή όχι. Αυτά τα ερωτηματολόγια επιτρέπουν στους χρήστες του Διαδικτύου να ανακαλύψουν τι θα μπορούσαν ή πρέπει να κάνουν για να φροντίσουν τον εαυτό τους με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ανάλογα με τα συμπτώματα που έχουν. Πώς καθορίζονται αυτές οι δοκιμές; Ένα από αυτά τα ερωτηματολόγια εξηγεί:

«Οι ερωτήσεις ενημερώνονται τακτικά και βασίζονται σε συστάσεις του Υπουργείου Υγείας».
Θα μπορούσατε επίσης να επισκεφθείτε το Corona Check. Αυτός ο ιστότοπος διαθέτει δύο διαθέσιμες δοκιμές που είναι πολύ γρήγορες και εύκολες. Το ένα είναι για άτομα και το άλλο για επαγγελματίες υγείας. Κάντε κλικ εδώ για να κάνετε αυτές τις δοκιμές που θα διαρκέσουν λιγότερο από δύο λεπτά. Υπόσχονται να σας παρέχουν τις καλύτερες συμβουλές για το τι πρέπει να κάνετε ανάλογα με τις απαντήσεις σας στις ερωτήσεις τους.

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Υπάρχουν τώρα ακόμη και διαθέσιμες εφαρμογές που μπορείτε να κατεβάσετε στο smartphone σας, όπου μπορείτε να παρακολουθείτε τα συμπτώματά σας και πώς αναπτύσσονται σε πραγματικό χρόνο.

Εάν οι αρμόδιοι σας ειδοποιήσουν ότι ίσως έχετε προσβληθεί από τον ιό, θα υποβληθείτε σε μια σειρά δοκιμών. Εάν αυτά τα τεστ βγουν θετικά στον κοροναϊό, τότε υπάρχουν δύο πιθανότητες. Εάν είστε σταθεροί, θα σας σταλεί σπίτι όπου θα έχετε πρόσβαση σε ιατρική βοήθεια μεγάλων αποστάσεων σε περίπτωση που την χρειαστείτε. Ωστόσο, εάν οι γιατροί ανησυχούν για την υγεία σας, θα εισαχθείτε σε μια ειδική μονάδα όπου θα φροντίζεστε καλύτερα.

«Οι ασθενείς θα πρέπει να υποβληθούν σε μια δεύτερη δοκιμή για να λάβουν αρνητικά αποτελέσματα και να γνωρίζουν με βεβαιότητα εάν έχουν θεραπευτεί».
Όπως εξήγησε ο Δρ Agnès Ricard-Hibon, πρόεδρος του Συνεδρίου της Γαλλικής Εταιρείας Επείγουσας Ιατρικής στα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Μια άλλη πιθανότητα: εάν έχετε ταξιδέψει σε μια περιοχή που θεωρείται ότι κινδυνεύει ή έχετε έρθει σε επαφή με άτομα που έχουν επισκεφτεί μία από αυτές τις «κόκκινες ζώνες», θα πρέπει να καλέσετε αμέσως την αρμόδια υπηρεσία για να υποβληθείτε σε τεστ. Στη συνέχεια, ένας ειδικός θα μπορεί να απαντά σε όλες τις ερωτήσεις σας δωρεάν, 24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα.

Εντομεταξύ, φροντίστε να ακολουθήσετε τα νέα μέτρα που έχει θεσπίσει η κυβέρνηση γύρω από αυτήν την πανδημία, αποφύγετε να κάνετε περιττές διαδρομές και να θυμάστε να πλένετε τακτικά και προσεκτικά τα χέρια σας.

Αυτό είναι το φάρμακο που έχουμε όλοι στο ντουλάπι μας και μπορεί κα χρησιμοποιηθεί κατά του COVID-19!

Η ασπιρίνη, ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που διατίθεται ευρέως στον πάγκο, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο στην αντιμετώπιση του COVID-19. Σύμφωνα με μια νέα αμερικανική μελέτη, αυτό το φάρμακο, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για την ανακούφιση από τον πόνο, όπως πονοκεφάλους ή για χαμηλότερο πυρετό, θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την πρόληψη του κινδύνου επιπλοκών που σχετίζονται με τον ιό.

Τώρα που το Ηνωμένο Βασίλειο και πολλές άλλες χώρες σε όλο τον κόσμο βιώνουν μια τρίτη φάση , ο αριθμός των θετικών κρουσμάτων και των ανθρώπων που νοσηλεύονται έχει αυξανόμενη κάθε εβδομάδα. Ωστόσο, μια πρόσφατη αμερικανική μελέτη αποκάλυψε ότι ένα συγκεκριμένο φάρμακο που πιθανότατα έχουμε ήδη στο γραφείο φαρμάκων μας θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για τη μείωση των κινδύνων επιπλοκών που σχετίζονται με το COVID-19.

COVID-19: Θα μπορούσε η ασπιρίνη να μειώσει τον κίνδυνο επιπλοκών;
Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ (Ηνωμένες Πολιτείες) ισχυρίστηκαν ότι οι ασθενείς ήταν λιγότερο πιθανό να τοποθετηθούν στη μονάδα εντατικής θεραπείας (ICU) ή να συνδεθούν με μηχανικό αναπνευστήρα και ήταν πιο πιθανό να επιβιώσουν από τη μόλυνση σε σύγκριση με νοσοκομειακούς ασθενείς που δεν λάμβαναν ασπιρίνη.
Κατά τη διάρκεια της μελέτης τους, των οποίων τα αποτελέσματα δημοσιεύτηκαν στο ιατρικό περιοδικό Anesthesia and Analgesia, οι συγγραφείς ανέλυσαν ιατρικά δεδομένα που ελήφθησαν από 412 ασθενείς που είχαν θετικά αποτελέσματα για τον κορανοϊό, οι οποίοι, όπως όλοι γνωρίζουμε, πλήττουν ολόκληρο τον κόσμο εδώ και μήνες .

Το 76,3% των ασθενών δεν έλαβαν ασπιρίνη και το υπόλοιπο 23,7% έλαβε ασπιρίνη εντός 24 ωρών από την εισαγωγή στο νοσοκομείο ή εντός των 7 ημερών πριν από την εισαγωγή.

Ένα αντιφλεγμονώδες φάρμακο που θα μείωνε την ανάγκη για τεχνητό αερισμό
Ο Δρ Jonathan Chow και η ομάδα του σημείωσαν ότι η λήψη αυτού του μη στεροειδούς αντιφλεγμονώδους φαρμάκου (το οποίο δεν περιέχει κορτιζόνη) μείωσε σημαντικά την ανάγκη αναπνευστικής βοήθειας για ασθενείς που είχαν νοσηλευτεί. Η ασπιρίνη πιστεύεται επίσης ότι είναι ο λόγος για τη μείωση του αριθμού των ασθενών που πεθαίνουν σε νοσοκομεία.

Επιπλέον, οι ερευνητές έχουν επίσης διευκρινίσει ότι:

Οι ασθενείς στην ομάδα ασπιρίνης δεν παρουσίασαν σημαντική αύξηση των ανεπιθύμητων ενεργειών όπως η σοβαρή αιμορραγία ενώ νοσηλεύονταν.
Η χρήση ασπιρίνης για τη θεραπεία ασθενών με COVID-19 θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα πιθανότητα , αλλά θα πρέπει να διεξαχθούν πρόσθετες μελέτες για να επιβεβαιωθεί η εγκυρότητά της και να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη σχέση μεταξύ της χρήσης ασπιρίνης και της μειωμένης βλάβης των πνευμόνων και της πτώσης του αριθμού των θανάτων.

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα