Έκτακτο: 7 σημάδια που δείχνουν τα καρδιακά προβλήματα-Μάθε πως να τα αναγνωρίζεις!

Τα καρδιαγγειακά νοσήματα παίρνουν ζωές χιλιάδων ανθρώπων καθημερινά σε όλο το κόσμο κάθε χρόνο. Η έλλειψη σωματικής δραστηριότητας, οι κακές διατροφικές επιλογές και οι ανθυγιεινές συνήθειες όπως το κάπνισμα και η υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ συνεργάζονται με γενετικούς παράγοντες για να αυξήσουν τις πιθανότητες εμφάνισης καρδιακής δυσλειτουργίας.

Η παχυσαρκία, που είναι ένα αυξανόμενο και σχετικό πρόβλημα στη σύγχρονη κοινωνία μας, βρέθηκε να έχει στενή σχέση με την αθηροσκλήρωση, την καρδιακή προσβολή, τις αρρυθμίες και την καρδιακή ανεπάρκεια.

Οι διαταραχές που σχετίζονται με την καρδιά σχετίζονται συνήθως με πόνο στο στήθος, ακανόνιστους καρδιακούς παλμούς και δύσπνοια.

Στην πραγματικότητα, μερικές φορές είναι μάλλον δύσκολο να καταλάβουμε ότι τα προβλήματα εμφανίζονται στην καρδιά . Ο λόγος είναι ότι οι καρδιαγγειακές παθήσεις στέλνουν συχνά σήματα, τα οποία μπορεί να παρερμηνευθούν και να συγχέονται με άλλες ασθένειες ή φυσικές διαδικασίες γήρανσης.

Γνωρίστε αυτά τα σημάδια, το σώμα σας στέλνει, όταν κάτι πάει στραβά στην καρδιά σας:

# 1. Πρησμένα πόδια – οι αστράγαλοί σας μπορεί να γίνουν πολύ μεγάλοι, όταν η καρδιά σας αποτύχει να αντλήσει αίμα όπως απαιτείται. Αλλά μπορεί επίσης να είναι ένα σημάδι άλλων προβλημάτων υγείας, όπως η νεφρική νόσος.

# 2. Δυνατό ροχαλητό – είναι εντάξει, αν μερικές φορές ροχαλίζεις, όταν πέφτεις σε αναβολή. Αλλά ασυνήθιστα δυνατά, το ροχαλητό ροχαλητό μπορεί να είναι ένα σημάδι της λεγόμενης άπνοιας ύπνου. Σε αυτήν την κατάσταση, το άτομο σταματά να αναπνέει για αρκετές στιγμές κατά τη διάρκεια του ύπνου. Αυτό προκαλεί υπερβολική πίεση στην καρδιά, αυξάνοντας τους κινδύνους για σοβαρά προβλήματα.

# 3. Δυσπεψία – δεν είναι ασυνήθιστο οι άνθρωποι, που παρουσιάζουν καρδιακές παθήσεις, να παραπονιούνται για καούρα, ναυτία, έμετο και δυσφορία στην άνω κοιλιακή χώρα.

# 4. Κούραση – όλοι αισθανόμαστε εξαντλημένοι από καιρό σε καιρό. Αλλά εάν η κόπωση σας δεν εξαφανιστεί μετά από ξεκούραση , μπορεί να είναι ένδειξη διαταραχής της υγείας. Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι αισθάνεστε κουρασμένοι μετά την εκτέλεση συνηθισμένων δραστηριοτήτων, όπως ανεβείτε στις σκάλες ή περπατώντας με το σκυλί σας.

# 5. Πόνος στο χέρι – ξέρατε ότι ο πόνος και η σφίξιμο στον αριστερό βραχίονα μπορεί να έχουν σχέση με την καρδιακή δυσλειτουργία, ειδικά αν αυτά τα συμπτώματα επιδεινωθούν μετά από σωματική άσκηση;

# 6. Χωρίς διακοπή βήχα – στις περισσότερες περιπτώσεις, ο βήχας δεν έχει καμία σχέση με την καρδιά σας. Αλλά εάν η καρδιά σας δεν λειτουργεί σωστά για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε διαρροή του αίματος στους πνεύμονες, προκαλώντας βήχα με ροζ ή λευκή βλέννα.

# 7. Ζάλη και αστάθεια – υπάρχει μεγάλος αριθμός παραγόντων, που μπορούν να σας κάνουν να αισθανθείτε ζάλη και λιποθυμία. Αυτό μπορεί να συμβεί ως αποτέλεσμα της χαμηλής γλυκόζης στο αίμα, της πτώσης της αρτηριακής πίεσης, της καρδιακής προσβολής , του εγκεφαλικού επεισοδίου κ.λπ. Εάν αυτά τα συμπτώματα εμφανιστούν ξαφνικά, ζητήστε ιατρική βοήθεια χωρίς καθυστέρηση.

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.