Έκτακτο: Ποιο σημάδι στα νύχια προδίδει ότι έχετε προσβληθεί από covid-19!

COVID καρφιά, το τελευταίο σύμπτωμα που παρατηρούν οι άνθρωποι μετά τη μόλυνση από τον ιό.

Τα συμπτώματα του COVID ξεκίνησαν με τον συνηθισμένο πυρετό, πονοκέφαλο και δύσπνοια. Αλλά καθώς έχει περάσει ο καιρός, γίνονται όλο και πιο ξένοι – το τελευταίο είναι τα καρφιά COVID.

Ο καθηγητής Tim Spector παρακολουθεί τα συμπτώματα COVID ως κύριος ερευνητής της εφαρμογής Zoe COVID Symptom Study. Πρόσφατα μοιράστηκε μια φωτογραφία αυτού του ασυνήθιστου νέου συμπτώματος και μίλησε για το γιατί τόσοι πολλοί άνθρωποι βιώνουν αυτό το φαινόμενο.

Τι είναι τα καρφιά COVID;
Τα καρφιά COVID είναι επίσημα γνωστά ως γραμμές Beau . Ξέρετε ότι έχετε αυτήν την κατάσταση όταν αρχίζετε να βλέπετε οριζόντιες εσοχές ή διαφανείς γραμμές στα νύχια των δακτύλων και των δακτύλων σας . Πώς έφτασαν εκεί αυτές οι γραμμές; Ένας τραυματισμός ή ασθένεια μπορεί να σταματήσει προσωρινά τη φυσική ανάπτυξη των νυχιών . Μετά την ανάρρωση, τα νύχια αρχίζουν να μεγαλώνουν για άλλη μια φορά, αλλά αφήνουν πίσω τους μια αξιοσημείωτη οδοντωτή διαδικασία.

Κανονικά αυτές οι γραμμές θα εμφανιστούν σε μια ολόκληρη σειρά ασθενειών, αλλά με τις αυξανόμενες περιπτώσεις, όλο και περισσότεροι ασθενείς με COVID αρχίζουν να αναφέρουν αυτό το σύμπτωμα. Στην πραγματικότητα, οι γραμμές συσχετίστηκαν συχνά με υψηλό πυρετό, ένα από τα κύρια συμπτώματα του COVID. Ο Spector έκανε tweet:

Ναι – οποιαδήποτε ασθένεια μπορεί να τους προκαλέσει – δεν είναι συγκεκριμένη για το COVID – αλλά σαφώς πολλοί άνθρωποι εκτέθηκαν σε μια παρόμοια στιγμή…..
Ένα σημάδι που μπορεί να είχατε COVID
Ο Spector πρόσθεσε ότι αυτό είναι ένα αρκετά αβλαβές σύμπτωμα και δεν πρέπει να θεωρηθεί ως ένα σαφές σημάδι μόλυνσης από COVID . Σύμφωνα με ένα έγγραφο που δημοσιεύθηκε στο Canadian Medical Association Journal , χρειάζονται περίπου δύο έως τρεις εβδομάδες για τους ασθενείς να παρατηρήσουν το βαθούλωμα μετά τη μόλυνση . Επομένως, μην βασίζεστε σε αυτό το σύμβολο για να σας πω εάν είστε θετικοί ως προς το COVID

Ωστόσο, δεδομένου ότι χρειάζονται έξι μήνες για να αναπτυχθούν πλήρως αυτές οι γραμμές, ενδέχεται να είναι σε θέση να σας πει εάν είχατε ασυμπτωματικό COVID τους τελευταίους δύο μήνες.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα