Έκτακτο: Ποια η ανησυχητική νέα παρενέργεια των εμβολίων Pfizer και Moderna!

Οι παρενέργειες στα εμβόλια COVID ανακαλύπτονται μία προς μία. Αυτό θα μπορούσε να συμβεί και πάλι με τα εμβόλια Pfizer και Moderna.

Ο κόσμος έχει πλέον περάσει εύκολα το ένα δισεκατομμύριο σήμα της ένεσης εμβολίου COVID, με πάνω από 33 εκατομμύρια μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκ των οποίων 13 εκατομμύρια έχουν λάβει όλες τις δόσεις. Μερικοί εντυπωσιακοί αριθμοί, μετά από μια δύσκολη αρχή. Αλλά κρυμμένα σε αυτήν την όμορφη εικόνα αναπτύσσονται καταιγίδες: έχουν εντοπιστεί πολλές παρενέργειες και περισσότερες ανακαλύπτονται τακτικά.

Μια σχέση μεταξύ εμβολιασμού και περιπτώσεων έρπητα ζωστήρα;
Η γαλλική εθνική υπηρεσία για την ιατρική ασφάλεια (ANSM) βρήκε πρόσφατα αιτία ανησυχίας για ορισμένες παρενέργειες μετά τον εμβολιασμό. Σε ένα από τα πιο πρόσφατα σημειώματά του, ο οργανισμός υγείας ανέφερε 112 ύποπτα περιστατικά έρπητα ζωστήρα : 86 μετά τον εμβολιασμό Pfizer και 26 μετά τη Moderna.

Το έρπητα ζωστήρα είναι μια μολυσματική ασθένεια που εμφανίζεται με την επανενεργοποίηση του ιού της ανεμοβλογιάς. Χαρακτηρίζεται ως επί το πλείστον από υπερβολικά επώδυνα δερματικά εξανθήματα σε διάφορα σημεία του σώματος. Αυτές οι λίγες περιπτώσεις έρπητα ζωστήρα, αν και λίγα σε αριθμό, είναι ανώμαλες και επομένως θα μπορούσαν να έχουν πραγματική σχέση με τον εμβολιασμό .

Μια ισραηλινή μελέτη υποστηρίζει αυτή τη θεωρία
Σημειώστε ότι ο έρπητας ζωστήρας είναι μια παρενέργεια που έχει ήδη παρακολουθείται από την πλευρά του εμβολιασμού με το AstraZeneca . Αλλά αυτά τα νέα δεδομένα από τα Moderna και Pfizer υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να είναι μια κοινή παρενέργεια των εμβολίων RNA messenger.

Πολύ περισσότερο από τότε που μια ισραηλινή μελέτη που δημοσιεύθηκε τον Απρίλιο στη Ρευματολογία παρέχει επιπλέον δεδομένα. Σε μια ομάδα 491 ατόμων που εμβολιάστηκαν, έξι ανέπτυξαν έρπητα ζωστήρα . Ενώ κανένας από τους εθελοντές στην ομάδα ελέγχου δεν ανέπτυξε έρπητα ζωστήρα. Εν αναμονή περαιτέρω μελετών, οι ερευνητές απαιτούν προσοχή.

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα