Έκτακτο: Η Οξφόρδη σταματά τις δοκιμές AstraZeneca σε παιδιά!

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σημείωσε παύση στις παιδιατρικές δοκιμές του εμβολίου AstraZeneca. Η AstraZeneca δέχεται ξανά πυρκαγιά, αφού η Ρυθμιστική Υπηρεσία για τα φάρμακα και τα προϊόντα υγειονομικής περίθαλψης (MHRA) ανέφερε ότι υπήρξαν 30 περιπτώσεις πήξης αίματος μετά τον εμβολιασμό. Αυτή η αποκάλυψη οδήγησε το Πανεπιστήμιο να βάλει ένα αμορτισέρδοκιμές εμβολιασμού με παιδιά . Από τώρα, δεν υπάρχουν πειστικά στοιχεία που να δείχνουν ότι οι θρόμβοι αίματος προκλήθηκαν άμεσα από το εμβόλιο , αλλά οι εικασίες αρχίζουν να ανησυχούν πολλούς …..

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης έχει δηλώσει ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξαν κίνδυνοι για την ασφάλεια με τις παιδιατρικές δοκιμές τους, αλλά οι επιστήμονες περιμένουν την πρόοδο από το MHRA.

Ο σύνδεσμος της AstraZeneca με περιπτώσεις θρόμβων αίματος
Το Ηνωμένο Βασίλειο είναι μεταξύ πολλών χωρών που έχουν αναφέρει περιπτώσεις πήξης του αίματος . Πολλά ευρωπαϊκά έθνη έχουν επίσης αρχίσει να περιορίζουν το όριο ηλικίας για όσους έχουν το τρύπημα AstraZeneca. Ο κοινός φόβος είναι ότι οι νεότεροι ενήλικες είναι πιο ευαίσθητοι στην ανάπτυξη θρόμβων αίματος.

Survivor spoiler: Απίστευτο πλάνο της Χριστίνας! Η παραγωγή δεν το είδε και μας έδειξε το…Έπρεπε να κοπεί στο ΜΟΝΤΑΖ!

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) εξετάζει επί του παρόντος το ζήτημα, αλλά ο Marco Cavaleri, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολίων της EMA, δήλωσε στο ιταλικό Il Messaggero :

Κατά τη γνώμη μου, μπορούμε να το πούμε τώρα, είναι σαφές ότι υπάρχει σχέση με το εμβόλιο. Αλλά δεν ξέρουμε τι προκαλεί αυτήν την αντίδραση.
Ελάχιστοι κίνδυνοι, μεγάλα οφέλη
Ταυτόχρονα, οι υπουργοί του Ηνωμένου Βασιλείου και οι προγραμματιστές εμβολίων συνεχίζουν να υποστηρίζουν την ανάπτυξη της AstraZeneca τονίζοντας ότι τα οφέλη υπερτερούν των κινδύνων σε μεγάλο βαθμό . Ο καθηγητής παιδιατρικής, Adam Finn δήλωσε:

Πρέπει να μάθουμε περισσότερα για τα άτομα που πλήττονται και πρέπει να καταλάβουμε ακριβώς πώς προήλθαν οι ασθένειες. Εάν σας προσφέρεται μια δόση εμβολίου Oxford-AstraZeneca, οι πιθανότητές σας να παραμείνετε ζωντανοί και καλά θα αυξηθούν εάν πάρετε το εμβόλιο και θα μειωθούν εάν δεν το κάνετε.
Η AstraZeneca έχει λάβει πολύ αρνητική κάλυψη στα μέσα ενημέρωσης , προκαλώντας πολλούς ανθρώπους να απορρίψουν εντελώς το εμβόλιο. Οι υπουργοί προσπαθούν απεγνωσμένα να πείσουν το κοινό να πιστεύει στο εμβόλιο . Ο Paul Scully, Υπουργός Μικρών Επιχειρήσεων είπε στο Sky News :

Ανακάλυψε ποια είναι τα 5 πιο τοξικά τρόφιμα-Μάθε πως πρέπει να τα μαγειρεύεις!

Το AstraZeneca είναι ασφαλές, έχει σώσει χιλιάδες ζωές. Έχει φτάσει σε εκατομμύρια ανθρώπους τόσο εδώ, στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε όλο τον κόσμο και συνεχίζει να σώζει ζωές. Άρα το μήνυμά μου θα ήταν σαφώς [εάν] καλέσετε να κάνετε το εμβόλιο σας, παρακαλώ κάνετε γιατί αυτό είναι η έξοδος από την πανδημία, αυτός είναι ο τρόπος να συνεχίσετε να σώζετε ζωές… αλλά και να αποκαταστήσετε την οικονομία μας και να επιστρέψετε σε μια φυσιολογική ζωή.

 

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)