Έκτακτο: Απαγορεύουν στα παιδιά να βλέπουν Χάρι Πότερ-Δεν φαντάζεσαι το λόγο!

Δεν μπορείς να φανταστείς τι έκανε ιερέας σε καθολικό σχολείο στο εξωτερικό. Ο ιερέας σε μια καθολική σχολή στις Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσε τα βιβλία του Χάρι Πότερ αφού ζήτησε συμβουλές από εξορκιστές στη Ρώμη. Οι μαθητές στην Καθολική Σχολή St. Edwards στο Νάσβιλ δεν θα μπορούν πλέον να πηγαίνουν στο σχολείο με τα βιβλία του Χάρι Πότερ στις σχολικές τους τσάντες.

Ο ιερέας του σχολείου Dan Reehil απαγόρευσε τα έργα της JK Rowling αφού ζήτησε τη συμβουλή εξορκιστών στη Ρώμη. Το σχολείο φοβάται ότι οι μαθητές θα χρησιμοποιήσουν τα ξόρκια που γράφονται στα βιβλία του Χάρι Πότερ για να επικαλεστούν τις δυνάμεις του κακού και άλλων κακών πνευμάτων.

Ο ιερέας Dan Reehil λέγεται ότι έστειλε το ακόλουθο e-mail σε εξορκιστές στη Ρώμη: «Τα ξόρκια και οι κατάρες που χρησιμοποιούνται στα βιβλία είναι πραγματική μαγεία που μπορεί να προκαλέσει την εμφάνιση κακών πνευμάτων στους ανθρώπους που τα διαβάζουν».

Σε απάντηση, οι εξορκιστές τον προέτρεψαν να αφαιρέσει τα βιβλία από τη βιβλιοθήκη, συμβουλές που ο Αμερικανός ιερέας εφάρμοσε γρήγορα. Ο τελευταίος βρήκε ακόμη και την υποστήριξη της επικεφαλούς του σχολείου της επισκοπής του Νάσβιλ, Ρεβέκκα Χάμελ, η οποία διαβεβαιώνει ότι ο ιερέας Νταν Ρεχίλ έχει «την αρμοδιότητα να λαμβάνει τέτοιες αποφάσεις».

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα βιβλία της JK Rowling λογοκρίθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο Ηνωμένο Βασίλειο. Κάθε φορά, προβάλλονταν τα ίδια κίνητρα: επίκληση των δυνάμεων του κακού και προώθηση των σατανικών αξιών.

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.