Έκτακτη είδηση: Τρομακτικές νέες εξελίξεις σε Αγγλία και Ουαλία-Τι άλλο θα δούμε!

Μετά τη δολοφονία της Sarah Everard, το ONS βγήκε με στοιχεία που δείχνουν ότι τα εγκλήματα που στοχεύουν γυναίκες έχουν αυξηθεί σημαντικά στην Αγγλία και την Ουαλία. Το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) αποκάλυψε ότι, μετά την πανδημία , ο αριθμός των περιπτώσεων παρενόχλησης και καταδίωξης αυξήθηκε τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ουαλία κατά 31%…

Τα αδικήματα που στοχεύουν κυρίως γυναίκες αυξήθηκαν
Είναι ενδιαφέρον ότι σχεδόν όλα τα άλλα ποσοστά εγκληματικότητας μειώθηκαν το 2020 . Αυτά τα νέα έρχονται μετά τη δολοφονία της Σάρα Έβερντ που εξαφανίστηκε στο Νότιο Λονδίνο στις αρχές του μήνα.

Στην Αγγλία και την Ουαλία, τα αδικήματα καταδίωξης και παρενόχλησης αυξήθηκαν από περίπου 118.500 τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο του 2019 σε περίπου 142.000 τους ίδιους μήνες το 2020 . Και μεταξύ των μηνών Ιουνίου και Σεπτεμβρίου, τα στοιχεία αυξήθηκαν σε ακόμη υψηλότερα ποσοστά σε 163.000 αδικήματα που διαπράχθηκαν.

Η βία κατά των γυναικών
Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, ο αστυνομικός Γουέιν Κουζένς συνελήφθη με την υποψία ότι δολοφόνησε την 33χρονη Έβερντ αφού το σώμα της βρέθηκε στο Καν αφήνοντας πολλές γυναίκες να αμφισβητήσουν τις εμπειρίες τους με παρενόχληση και καταδίωξη .

Εικονικές επαγρύπνηση σχεδιάστηκαν σε ολόκληρο τον κόσμο αυτό το περασμένο Σαββατοκύριακο στη μνήμη του Έβερντ με σκοπό να «ανακτήσουν τους δρόμους» με έναν ειδικό που είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Clapham πριν ακυρωθεί λόγω περιορισμών COVID-19 .

Η περιγραφή της εκδήλωσης Reclaim the Streets έχει ως εξής:

Πιστεύουμε ότι οι δρόμοι πρέπει να είναι ασφαλείς για τις γυναίκες, ανεξάρτητα από το τι φοράτε, όπου ζείτε ή τι ώρα της ημέρας ή της νύχτας είναι. Δεν πρέπει να φοράμε φωτεινά χρώματα όταν περπατάμε στο σπίτι και σφίγγουμε τα κλειδιά μας στις γροθιές μας για να νιώθουμε ασφαλής. Είναι λάθος ότι η απάντηση στη βία κατά των γυναικών απαιτεί από τις γυναίκες να συμπεριφέρονται διαφορετικά.
Και ως απάντηση στην ακύρωση, πρόσθεσε:

Στο Clapham, η αστυνομία είπε στις γυναίκες να μην βγουν το βράδυ αυτή την εβδομάδα. Οι γυναίκες δεν είναι το πρόβλημα. Όλοι παρακολουθούμε την τραγική υπόθεση της Sarah Everard την τελευταία εβδομάδα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.