Έκτακτη είδηση: Τρεις περιπτώσεις της ινδικής μετάλλαξης βρέθηκαν στο Λέστερ, ποια εμβόλια μπορεί να παρακάμψει!

Καθώς η ανησυχητική ινδική παραλλαγή «διπλού μεταλλάκτη» βρίσκεται στο Λέστερ, μπορεί να εμποδίσει τις τρέχουσες εκστρατείες εμβολιασμού η ηχηρή πρόοδος.

Μετά τις παραλλαγές Αγγλικών, Βραζιλίας, Νοτιοαφρικανικής και Βρετάνης, εξαρτάται πλέον από την ινδική παραλλαγή να ανησυχούν τους ανθρώπους. Σύμφωνα με επιστημονικούς ειδικούς, αυτή η «διπλή μετάλλαξη» είναι πολύ επιθετική.

Μπορούν τα εμβόλια να προστατεύσουν από την ινδική παραλλαγή;
Αυτή η νέα ινδική παραλλαγή ανησυχεί επίσης τις αρχές επειδή λέγεται ότι έχει δύο ισχυρές μεταλλάξεις που είναι ανθεκτικές στα αντισώματα.

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, αυτή η παραλλαγή έχει τις μεταλλάξεις L452R και E484K. Το ρίσκο? Αυτή η διπλή μετάλλαξη θα έκανε τον ιό πιο ανθεκτικό στα υπάρχοντα εμβόλια και επίσης πιο μεταδοτικό. Όπως ανέφερε η Yahoo News , αυτή η ινδική παραλλαγή θα μείωνε την αποτελεσματικότητα των ήδη διαθέσιμων εμβολίων.

Αντίθετα, τα υπάρχοντα εμβόλια θα ήταν αποτελεσματικά έναντι των αγγλικών και της Νοτιοαφρικανικής παραλλαγής , παρόλο που είναι εξαιρετικά μεταδοτικά και πολύ μολυσματικά.

Όσον αφορά την παραλλαγή της Βραζιλίας, η ίδια παρατήρηση με την παραλλαγή της Ινδίας, δηλαδή ότι τα υπάρχοντα εμβόλια δεν θα προστατεύουν από αυτές τις πιο ανθεκτικές παραλλαγές.

Η ινδική παραλλαγή εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο
Η ινδική παραλλαγή προσγειώθηκε πρόσφατα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Πριν από λίγο καιρό, βρέθηκαν τρεις νέες περιπτώσεις στο Λέστερ . Πιστεύεται ότι η παραλλαγή μπορεί να είχε εξαπλωθεί από ταξιδιώτες που έφτασαν στο Ηνωμένο Βασίλειο λίγο πριν η Ινδία καταχωριστεί στην κόκκινη λίστα ταξιδιών της κυβέρνησης.

Ακόμη χειρότερα, την Πέμπτη 22 Απριλίου 2021, διαπιστώθηκε ότι περισσότερες από σαράντα περιπτώσεις είχαν ήδη εντοπιστεί στο Βέλγιο. Ωστόσο, αυτή η ομάδα περιπτώσεων πιθανότατα διήλθε από το αεροδρόμιο Roissy CDG στο Παρίσι πριν φτάσει στο Βέλγιο.

Από την άφιξή τους στο Βέλγιο, αυτή η ομάδα που μολύνθηκε με την ινδική παραλλαγή έχει τοποθετηθεί σε καραντίνα.

Αυτοί οι μαθητές έχουν υποστεί αυστηρή απομόνωση από την άφιξή τους. 20 από τους 43 μαθητές έχουν πλέον μολυνθεί με την «ινδική» παραλλαγή

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα