Έκτακτη είδηση: Σε Αγγλία και Αμερική ξεκινάει ο εμβολιασμός και στις εγκυμονούσες!

Οι εμβολιασμοί κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης έχουν κριθεί ασφαλείς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τώρα μπορείτε να αποκτήσετε τη δική σας με την ηλικιακή ομάδα σας.

Τώρα που στα άτομα ηλικίας 45 ετών και άνω έχουν δοθεί το πράσινο φως για να πάρουν τα τρυπήματα, πολλοί αμφισβητούν εάν οι έγκυοι θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο. Η μεικτή επιτροπή εμβολιασμού και ανοσοποίησης (JCVI) επιβεβαίωσε επιτέλους ότι τα άτομα θα είναι σε θέση να λάβουν το εμβόλιο COVID κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Πριν από αυτό, το εμβόλιο προσφέρθηκε μόνο σε έγκυες που θεωρήθηκαν υψηλού κινδύνου λόγω υποκείμενων ιατρικών καταστάσεων ή επειδή εκτέθηκαν συχνά στον ιό (δηλ. Εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης πρώτης γραμμής).

Επιτυχημένα δεδομένα στις ΗΠΑ
Αυτή η απόφαση ελήφθη αφού δεδομένα από τις ΗΠΑ έδειξαν ότι πάνω από 90.000 έγκυοι εμβολιάστηκαν με επιτυχία κατά του COVID . Το εμβόλιο ήταν προαιρετικό για τις αναμένοντες μητέρες από τον Δεκέμβριο και τα δεδομένα έδειξαν ότι η πλειονότητα των εμβολίων που χορηγήθηκαν σε αυτό το δημογραφικό ήταν τα εμβόλια mRNA , Moderna και Pfizer.

Μια πρόσφατη μελέτη που έγινε στο Γενικό Νοσοκομείο της Μασαχουσέτης αποκάλυψε ότι τα εμβόλια όχι μόνο προστάτευαν εκείνους που έφεραν, αλλά επίσης μεταβίβασε την ασυλία στα μωρά τους μέσω του μητρικού γάλακτος και του πλακούντα…..

Εμβολιασμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
Κατά συνέπεια, η JCVI έχει συμβουλεύσει αυτούς που έχουν παιδί να λάβουν είτε τα εμβόλια Pfizer / BioNTech είτε Moderna , και τα άλλα εμβόλια θα προστεθούν στη λίστα μόλις υπάρχουν αρκετά στοιχεία που να υποστηρίζουν ότι είναι ασφαλή.

Προληπτικά, η JCVI συνιστά σε όλους όσους είναι έγκυες να συμβουλευτούν εκ των προτέρων τους γιατρούς τους, ώστε να μπορούν να πάρουν την καλύτερη απόφαση. Ο καθηγητής Wei Shen Lim του JCVI σχολίασε:

Ενθαρρύνουμε τις έγκυες γυναίκες να συζητήσουν τους κινδύνους και τα οφέλη με τον ιατρό τους – όσοι έχουν αυξημένο κίνδυνο σοβαρών αποτελεσμάτων από το Covid-19 ενθαρρύνονται να αναλάβουν αμέσως την προσφορά εμβολιασμού όταν τους προσφερθούν.

Ο Δρ Edward Morris, πρόεδρος του Βασιλικού Κολλεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων, είπε επίσης:

Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να είναι η επιλογή μιας γυναίκας αν θα έχει το εμβόλιο ή όχι αφού εξετάσει τα οφέλη και τους κινδύνους και θα ενθαρρύνει τις έγκυες γυναίκες να συζητήσουν με μια αξιόπιστη πηγή όπως ο γιατρός τους, ο μαιευτήρας ή η μαία ή ένας επαγγελματίας υγείας σε κέντρο εμβολιασμού.

Όσοι έχουν χάσει το τρύπημα με την ηλικιακή τους ομάδα πρέπει να μιλήσουν με τον γιατρό ή τη μαία τους. Οι άλλοι θα επικοινωνήσουν με την κλήση των ηλικιακών τους ομάδων.

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα