Έκτακτη είδηση: Ποια είναι η μάρκα παγωτού που μολύνθηκε με κοροναϊό!

Με τον κοραναϊό να έχει παραλύσει ολόκληρο τον κόσμο για σχεδόν ένα χρόνο τώρα, είναι μια δυσάρεστη έκπληξη που κινδυνεύει να το βρει ακόμη και στον καταψύκτη σας. Στη βορειοανατολική Κίνα, ο κοροναϊός επανεμφανίστηκε – αλλά με ελαφρώς διαφορετικό τρόπο από ό, τι θα περίμενε κανείς. Επειδή κανείς δεν περίμενε πραγματικά να βρει τον θανατηφόρο ιό στο παγωτό .

Η προέλευση του Sars-CoV-2 δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί, αν και οι επιστήμονες έχουν ήδη κάνει ανησυχητικές ανακαλύψεις σχετικά με αυτό. Και σαν να μην ήταν αρκετό 93 εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο , ο ιός έχει πλέον βρεθεί στο παγωτό.

Τρία δείγματα παγωτού (σοκολάτα, φράουλα και taro) δοκιμάστηκαν θετικά για ίχνη κορανοϊού μετά από μια επιθεώρηση τροφίμων στον βορειοανατολικό κινέζικο δήμο Tianjin την Παρασκευή, σύμφωνα με έκθεση στα τοπικά κινεζικά μέσα ενημέρωσης και αναμεταδόθηκε από το HuffPost.

Μολυσμένο παγωτό
Τα δείγματα προέρχονται από την Tianjin Daqiaodao Food Company, η οποία παράγει κέικ, παγωτό και άλλα κατεψυγμένα προϊόντα. Η εταιρεία έκλεισε αμέσως μετά την ανακάλυψη: έχουν εντοπιστεί όλα τα αγαθά που έχουν ήδη διανεμηθεί από την αποθήκη της εταιρείας και όλοι οι 1.662 εργαζόμενοι σε καραντίνα , σύμφωνα με την έκθεση.

Επιπλέον, 700 υπάλληλοι μέχρι στιγμής της Tianjin Daqiaodao Food Company έχουν λάβει αρνητικό αποτέλεσμα δοκιμής COVID-19 – τα υπόλοιπα αποτελέσματα των δοκιμών δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί.

Τα μολυσμένα δείγματα γάλακτος και ορού γάλακτος που εισήχθησαν από τη Νέα Ζηλανδία και την Ουκρανία προήλθαν από μια παρτίδα 4.836 χαρτοκιβωτίων.

Περισσότεροι από 2.700 από αυτούς κυκλοφορούν ήδη στην κινεζική αγορά τροφίμων, ενώ οι υπόλοιποι λέγεται ότι έχουν παραμείνει σε αποθήκη. Αξιωματούχοι υγείας παροτρύνουν τους ντόπιους να αποφύγουν να αγοράσουν το παγωτό.

“Πιθανότατα δεν χρειάζεται να πανικοβληθούμε”
Παραμένει ασαφές πώς το COVID-19 θα μπορούσε να βρει το δρόμο του σε μια παρτίδα κατεψυγμένων γαλακτοκομικών προϊόντων, αλλά ο ιολόγος του Πανεπιστημίου του Λιντς, Δρ Stephen Griffin, λέει στην Sky News ότι αυτή η εκπληκτική στροφή των γεγονότων είναι πιθανό να είναι «εφάπαξ» και ο ιός μπορεί να υπήρχε στο παγωτό λόγω της θερμοκρασίας αποθήκευσης στο κρύο.

Μια μελέτη του 2010 για το SARS coronavirus (που σχετίζεται με το COVID-19) έδειξε ότι ο « μολυσματικός ιός επιμένει έως και 28 ημέρες στους 3 βαθμούς Κελσίου » και μπορεί να επιβιώσει για μεγάλες περιόδους σε χαμηλότερες θερμοκρασίες. Τα σχόλια του Γκρίφιν:

Φυσικά, οποιοδήποτε επίπεδο μόλυνσης είναι απαράδεκτο και πάντα προκαλεί ανησυχία, αλλά υπάρχει πιθανότητα αυτό οφείλεται σε πρόβλημα με τον εξοπλισμό παραγωγής και πιθανώς με την υγιεινή στο εργοστάσιο. Πιθανότατα δεν χρειάζεται να πανικοβάλλουμε ότι κάθε κομμάτι πάγου ξαφνικά μολύνεται με τον κοροναϊό.

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)