Έκτακτη είδηση: Οι γυναίκες αναφέρουν προβλήματα στην περίοδό μετά τη λήψη του εμβολίου για τον COVID

Τα εμβόλια COVID έχουν προκαλέσει σε ορισμένες γυναίκες να γίνουν οδυνηρές, βαριές και ακανόνιστες περιόδους. Οι μαρτυρίες γυναικών δείχνουν ότι όχι μόνο αισθάνονται ισχυρότερες παρενέργειες από το εμβόλιο, αλλά και οι εμμηνορροϊκοί κύκλοι τους έχουν επηρεαστεί επίσης. Οι γυναίκες ανέφεραν ότι είχαν ακανόνιστες περιόδους που ήταν βαρύτερες και πιο οδυνηρές.

Μαρτυρίες εμβολίων
Στις 24 Φεβρουαρίου, η Δρ. Kate Clancy, αναπληρώτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις, ξεκίνησε ένα νήμα twitter που ρωτούσε τις γυναίκες αν έχουν παρατηρήσει παρατυπίες στις περιόδους τους μετά τη λήψη των τρυπημάτων COVID . Έγραψε στο Twitter:

Μια συνάδελφος μου είπε ότι έχει ακούσει από άλλους ότι οι περίοδοι τους ήταν βαριές μετά την αποτυχία. Είμαι περίεργος αν και άλλοι εμμηνορροϊκοί έχουν παρατηρήσει αλλαγές; Είμαι μισή εβδομάδα από τη δόση 1 του Moderna, πήρα την περίοδό μου ίσως μια μέρα ή νωρίτερα, και αναβλύζω σαν να είμαι στα 20 μου ξανά.

Παρόλο που έκανε tweet πριν από αρκετές εβδομάδες, το νήμα εξακολουθεί να γεμίζει με τις γυναίκες που μοιράζονται τις δικές τους ιστορίες μετά το εμβόλιο . Μια γυναίκα απάντησε στο νήμα και έγραψε:

Έχω IUD και δεν είχα περίοδο εδώ και χρόνια, αλλά έχω κράμπες και κηλίδες σήμερα (η 1η δόση Pfizer ήταν χθες) Χωρίς μεγάλη υπόθεση, αξίζει τον κόπο, αλλά περίεργο!
Μια άλλη γυναίκα έκανε tweet:

Δύο εβδομάδες ακριβώς μετά τον αριθμό 2, ο κύκλος μου ξεκίνησε 12 ημέρες νωρίτερα και βαρύτερος που ήταν τα τελευταία τρία χρόνια.
Δεδομένης της συντριπτικής ανταπόκρισης και της έλλειψης έρευνας σχετικά με αυτήν την παρενέργεια, η Δρ Clancy ξεκίνησε τη δική της έρευνα για να αναλύσει τη σύνδεση και να ανακαλύψει εάν μία από τις παρενέργειες του εμβολίου είναι στην πραγματικότητα εμμηνορροϊκές ανωμαλίες .

Αιτίες ακανόνιστων περιόδων
Ωστόσο, ορισμένοι ειδικοί πιστεύουν ότι δεν είναι το τρύπημα που είναι υπεύθυνο για ακανόνιστες, οδυνηρές και βαριές περιόδους, αλλά οι παρενέργειες που συνοδεύουν. Το διυλιστήριο 29 μίλησε με τον γυναικολόγο, Δρ Heather Bartos, ο οποίος εξήγησε ότι οι γυναίκες που πάσχουν από πυρετό μετά το τρύπημα είναι πιο πιθανό να βιώσουν οδυνηρές περιόδους . Ανέφερε επίσης ότι το στρες θα μπορούσε να είναι η βασική αιτία των διακυμάνσεων της εμμήνου ρύσεως. Είπε:

Μόνο το άγχος της πανδημίας, οι άνθρωποι έρχονται με ανωμαλίες της εμμήνου ρύσεως, χωρίς να έχουν περιόδους
Πάντα λέω, μια εφάπαξ ή μια περίοδος δύο δεν είναι ανησυχητική. Αλλά όταν πρόκειται για τρία, τέσσερα, πέντε, είναι όλα διαφορετικά, αυτό είναι λίγο πιο ανησυχητικό.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου