Έκτακτη είδηση: Οι ερευνητές έχουν εντοπίσει τρία νέα συμπτώματα COVID-Τι άλλο θα προκαλέσει αυτή η ίωση πια!

Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε την περασμένη Δευτέρα, οι ερευνητές τόνισαν τρία νέα συμπτώματα του COVID-19 που μπορεί να επηρεάσουν μεταξύ 7,2% και 14,8% των μολυσμένων ατόμων. Για περισσότερο από ένα χρόνο τώρα, συνεχίσαμε να μαθαίνουμε μέρα με τη μέρα λίγο περισσότερο για το COVID-19…. Έχουν ήδη εντοπιστεί πολλά συμπτώματα , αλλά φαίνεται ότι αυτό είναι μόνο η αρχή όλων όσων πρέπει να γνωρίζουμε για αυτόν τον ιό. Σε μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στις 22 Μαρτίου 2021 στο International Journal of Audiology , Βρετανοί επιστήμονες μοιράστηκαν τα αποτελέσματά τους.

Απώλεια ακοής, ζάλη, εμβοές …
Όλοι γνωρίζουμε τα κύρια συμπτώματα του COVID-19: πυρετός, βήχας, μυϊκός πόνος, πονοκέφαλος, πονόλαιμος, ναυτία, έμετος, διάρροια … Αλλά μερικά ελαφρώς πιο συγκεκριμένα συμπτώματα έχουν προστεθεί σταδιακά σε αυτήν τη λίστα, όπως απώλεια γεύσης και μυρωδιά ή την εκπληκτική «Covid γλώσσα».

Ένας ολοένα και μεγαλύτερος κατάλογος στον οποίο πιθανότατα θα πρέπει να προσθέσουμε αυτά τα τρία συμπτώματα που εντοπίστηκαν από Βρετανούς επιστήμονες. Πράγματι, ισχυρίζονται ότι έχουν εντοπίσει πολλές περιπτώσεις απώλειας ακοής, ζάλης και εμβοής . Και αυτές δεν θα ήταν μεμονωμένες περιπτώσεις, καθώς έχουν διαπιστώσει επιπολασμό σε ασθενείς 7,6%, 14,8% και 7,2% αντίστοιχα.

«Κατανόηση των μακροπρόθεσμων επιπτώσεων του COVID-19»
Τους τελευταίους μήνες, μελέτες σχετικά με αυτό που ονομάζεται « μακρύ COVID » έχουν πολλαπλασιαστεί και έχουν καταστήσει δυνατή την κατανόηση ότι οι συνέπειες στην υγεία μιας περιόδου COVID-19 εκτείνονται πολύ πέρα ​​από την οξεία λοίμωξη , ακόμη και μεταξύ εκείνων που έχουν υποστεί μόνο μια ήπια ασθένεια . Αυτή η νέα μελέτη σχετικά με την απώλεια ακοής, ζάλη και εμβοές πηγαίνει προς αυτή την κατεύθυνση.

Έτσι, οι ερευνητές διαβεβαίωσαν ότι « είναι επείγον να ξεκινήσει μια προσεκτική κλινική μελέτη για να κατανοήσουν τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις του COVID-19 στο σύστημα ακοής» . Ιδιαίτερα επειδή γνωρίζουμε ότι άλλοι ιοί όπως η ιλαρά ή η παρωτίτιδα μπορεί να προκαλέσουν απώλεια ακοής.

Αυτό που πραγματικά χρειαζόμαστε είναι μελέτες που συγκρίνουν τις περιπτώσεις COVID-19 με μάρτυρες, όπως ασθενείς που εισήχθησαν στο νοσοκομείο για άλλα προβλήματα υγείας.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου