Έκτακτη είδηση: Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οι νέες μεταλλάξεις του covid-19 έχουν ακόμα πιο έντονα συμπτώματα!

Νέες μεταλλάξεις coronavirus έχουν βρεθεί στην Αγγλία αυτή την εβδομάδα, ωθώντας τις αρχές να προειδοποιήσουν το κοινό για νέα συμπτώματα. Αυτή την εβδομάδα ανακαλύφθηκε ότι το στέλεχος του coronavirus στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταλλάχθηκε για άλλη μια φορά σε πολλές περιοχές, με τις νέες παραλλαγές να δείχνουν σχετικά με ομοιότητες με τα στελέχη της Νότιας Αφρικής και της Βραζιλίας.

Προσέξτε για νέα συμπτώματα
Την περασμένη εβδομάδα, η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας εντόπισε πάνω από 40 περιπτώσεις στελέχους κοροναϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο με τη μετάλλαξη E484K. Προηγουμένως παρατηρήθηκε τόσο στα στελέχη της Νότιας Αφρικής όσο και στη Βραζιλία, αυτή η μετάλλαξη θα μπορούσε να επιτρέψει στον ιό να έχει καλύτερη πιθανότητα να παρακάμψει το ανοσοποιητικό σύστημα του σώματος και να αποδυναμώσει την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Ωστόσο, εξακολουθούν να διεξάγονται περαιτέρω δοκιμές για τον προσδιορισμό των επιπτώσεων της μετάλλαξης E484K.

Τώρα, οι αρχές προειδοποιούν εκείνους σε περιοχές όπως το Λίβερπουλ και το Μπρίστολ να προσέχουν για ένα νέο, ευρύτερο φάσμα συμπτωμάτων που θα μπορούσαν να υποδηλώνουν μόλυνση του νέου στελέχους.

Η μετάλλαξη που συνδέθηκε για πρώτη φορά με μια ομάδα εργαζομένων του NHS που είχαν παρακολουθήσει μια κηδεία μαζί μπορούν να εμφανιστούν μέσω των κοινών συμπτωμάτων βήχα, υψηλού πυρετού και απώλειας μυρωδιάς και γεύσης. Ωστόσο, οι κάτοικοι έχουν επίσης προειδοποιηθεί να προσέχουν:

Διάρροια
Ένας επίμονος πονοκέφαλος
Πυρετός και ρίγη
Δύσπνοια ή δυσκολία στην αναπνοή
Κούραση
Πόνοι στους μυς ή στο σώμα
Πονόλαιμος
Συμφόρηση ή καταρροή
Ναυτία ή έμετος
Εάν έχετε κάποιο από αυτά τα συμπτώματα, βεβαιωθείτε ότι έχετε δοκιμαστεί
Ο Μάθιου Άστον, Διευθυντής Δημόσιας Υγείας για το Λίβερπουλ δήλωσε ότι «Ανησυχούμε ότι οι άνθρωποι μπορεί να μην πιστεύουν ότι έχουν Covid επειδή δεν εμφανίζουν τα κλασικά συμπτώματα και, ως εκ τούτου, θα μπορούσαν να διαδώσουν ακούσια τη μόλυνση σε άλλους». Συνέχισε:

Ο ιός αλλάζει συνεχώς, οπότε είναι σημαντικό να διπλασιάσουμε τις προσπάθειές μας, ώστε να παραμείνουμε ένα βήμα μπροστά από αυτό και γνωρίζουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι έχουν δοκιμάσει θετικά με άλλα συμπτώματα.
Ο Ashton συνέχισε να επαναλαμβάνει ότι όποιος εμφανίζει οποιοδήποτε από αυτά τα συμπτώματα ή υποψιάζεται ότι έχει τον ιό, πρέπει να βεβαιωθεί ότι πήγε και να δοκιμαστεί. Επιπλέον, οι κάτοικοι πρέπει να διασφαλίσουν ότι συμμορφώνονται με τους κανόνες «Χέρια, Πρόσωπο, Διάστημα» όταν είναι δημόσια για να διασφαλίσουν ότι η εξάπλωση του κοροναϊού επιβραδύνεται:

Η δοκιμή έχει καθοριστικό ρόλο για να μας βοηθήσει να κρατήσουμε τον ιό υπό έλεγχο έως ότου έχουμε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού ανοσοποιημένο, εκτός από όλα τα υπάρχοντα μέτρα, όπως η κοινωνική αποστασιοποίηση, το πλύσιμο των χεριών μας τακτικά και η χρήση καλυμμάτων προσώπου σε περιορισμένους χώρους.

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία