Έκτακτη είδηση: Λήξη lockdown μετά το Πάσχα-Παγκόσμια απόφαση!

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι το lockdown θα αρθεί μόνο μετά τις αργίες του Πάσχα υπό το φως της απότομης αύξησης των ποσοστών θανάτου. Αφού κυκλοφόρησαν χθες αναφορές σχετικά με τα σχολεία που ενδέχεται να ανοίξουν ξανά μόνο μετά τις διακοπές του Πάσχα , όπως υπαινίσσονται οι ειδικοί, φαίνεται τώρα ότι το ίδιο το κλείδωμα θα ακολουθήσει .

Πηγές λένε ότι ο Μπόρις Τζόνσον στοχεύει τη Μεγάλη Παρασκευή, η οποία πέφτει στις 2 Απριλίου, να είναι η νωρίτερη ημερομηνία κατά την οποία ενδέχεται να μειωθούν οι περιορισμοί κλειδώματος Ενώ άλλοι ισχυρίζονται ότι αυτή η εκτίμηση είναι στην καλύτερη περίπτωση αισιόδοξη.

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Τα ποσοστά θανάτου αυξάνονται
Με τα ποσοστά θανάτου που σχετίζονται με το COVID-19 να έχουν φτάσει στην πρώτη θέση στον κόσμο εδώ στο Ηνωμένο Βασίλειο, υπάρχουν πολύ λίγες πιθανότητες να αρθούν οι περιορισμοί ανά πάσα στιγμή πριν από το Πάσχα, σύμφωνα με ειδικούς. Ο αριθμός των θανάτων της Τρίτης έσπασε ένα ακόμη ρεκόρ με απότομη αύξηση 30% σε σύγκριση με τους αριθμούς της ίδιας ημέρας πριν από μία εβδομάδα. Και σε σύγκριση με αυτό που πέρασε ο αριθμός των θανάτων της Δευτέρας, οι αριθμοί έχουν αυξηθεί σχεδόν 3 φορές από 599 σε 1.610 συνολικούς θανάτους σε 24 ώρες.

Για να επιδεινωθούν τα πράγματα, οι προμήθειες εμβολίων της Pfizer έχουν υποχωρήσει από μια αναβάθμιση του εργοστασίου, η οποία θα συνεχιστεί τον επόμενο μήνα, καθιστώντας δύσκολη για την κυβέρνηση να επιτύχει τον στόχο της εμβολιασμού 15 εκατομμυρίων Βρετανών μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου .

Ο συνολικός αριθμός των αγγείων που έχουν χορηγηθεί μειώθηκε σημαντικά για μια τρίτη συνεχόμενη ημέρα από τη Δευτέρα όταν εμβολιάστηκαν μόνο 204.000, σε σύγκριση με 324.000 την περασμένη Παρασκευή.

Υλικοτεχνικά ζητήματα που είναι υπεύθυνα για την έλλειψη τρυπήματος
Αφού υποσχέθηκαν από τον Πρωθυπουργό να εμβολιαστούν τα κέντρα φροντίδας κατά της νόσου μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου, αυτή τη στιγμή, μόνο το 50% περίπου των κατοίκων έλαβε το τρύπημα . Προφανώς, αυτό οφείλεται σε υλικοτεχνικά ζητήματα με το χειρισμό του εμβολίου Pfizer τον Δεκέμβριο.

Η βουλευτής των Φιλελευθέρων Δημοκρατών Layla Moran, πρόεδρος της Ομάδας Κοινοβουλευτικής Ομάδας για τον Κοραναϊό, κατηγόρησε την κυβέρνηση επειδή δεν τήρησε τις υποσχέσεις της για εξάλειψη του ιού σε όλη την πανδημία:

Σε όλη αυτή την πανδημία, η κυβέρνηση υπερασπίστηκε με συνέπεια και υπερέβη. Όσον αφορά το πρόγραμμα εμβολιασμού, η κυβέρνηση πρέπει να αποφύγει την επανάληψη των αποτυχιών του συστήματος δοκιμών και ιχνών και των αλυσίδων εφοδιασμού ΜΑΠ στην πρώτη γραμμή.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου