Έκτακτη είδηση: Ίχνη κοροναϊού σε κατεψυγμένα κρέατα-Πανικός στην επιστημονική κοινότητα!

Οι Κινέζοι ερευνητές κατάφεραν να εντοπίσουν τον κορανοϊό σε ένα συγκεκριμένο τρόφιμο και τώρα το χρησιμοποιούν για να ισχυριστούν ότι είναι υπεύθυνο για την παγκόσμια εξάπλωση. Προσοχή όταν ψωνίζετε στο σούπερ μάρκετ. Οι ερευνητές έχουν ήδη ανακαλύψει στα τέλη του 2020 ότι ο κοροναϊός μπορεί να επιβιώσει σε ορισμένα τρόφιμα.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) προειδοποιεί επίσης για τους ιούς στα κατεψυγμένα προϊόντα. Εντοπίστηκε κοροναϊός σε κατεψυγμένο προϊόν. Ενώ ορισμένα τρόφιμα και βιταμίνες μπορούν να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα και να έχουν θετική επίδραση κατά της μόλυνσης με τον κοροναϊό, υπάρχουν και άλλα που μπορούν ακόμη και να μεταφέρουν το παθογόνο στην επιφάνειά τους.

Οι ερευνητές υποθέτουν ότι αυτό θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη εξάπλωση του ιού, αλλά θεωρούν απίθανη μια λοίμωξη μεγάλης κλίμακας .

Το Sars-CoV-2 έχει μέχρι στιγμής εντοπιστεί σε συσκευασμένο κατεψυγμένο μπακαλιάρο που πωλείται στο Qingdao της Κίνας. Αυτό θα μπορούσε να είναι ο τρόπος με τον οποίο ο ιός εισήλθε στον κόσμο, ενημερώνει η κινεζική αρχή υγείας.

Ωστόσο, το δελτίο τύπου δεν αναφέρει από πού προήλθε το προϊόν στο Qingdao. Ούτε το δελτίο τύπου αναφέρει αποδεδειγμένες μολύνσεις που προκαλούνται από το εν λόγω προϊόν .

Ωστόσο, οι τοπικές αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους για πιθανό κίνδυνο και κάλεσαν επίσης τους υπαλλήλους του τμήματος κατεψυγμένων τροφίμων να είναι προσεκτικοί. Οι κοροναίροι έχουν ήδη εντοπιστεί και στο παγωτό .

Οι κοροναίροι μπορούν να κολλήσουν σε κατεψυγμένα τρόφιμα….Η διάδοση του ιού μέσω τροφής δεν είναι αποδεδειγμένη. Ο ΠΟΥ, από την άλλη πλευρά, κατάφερε τώρα να ανιχνεύσει ιούς σε κατεψυγμένα προϊόντα άγριων ζώων και υποψιάζεται ότι το παθογόνο έχει εξαπλωθεί ως αποτέλεσμα. Ωστόσο, αυτό δεν έχει αποδειχθεί .

Εάν εξακολουθείτε να θέλετε να είστε ασφαλείς την επόμενη φορά που θα πάτε στο σούπερ μάρκετ, μπορείτε να καθαρίσετε και να απολυμάνετε τα τρόφιμα που αγοράζετε με αυτά τα απλά κόλπα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου