Έκτακτη είδηση: Η Nestle ανακαλεί παιδικές τροφές στη Μ.Βρετανία -Προσοχή περιέχουν επικίνδυνα κομμάτια πλαστικού!

Έκτακτη είδηση: Η Nestle ανακαλεί παιδικές τροφές στη Μ.Βρετανία -Προσοχή περιέχουν επικίνδυνα κομμάτια πλαστικού!

Έχει εκδοθεί ειδοποίηση ανάκλησης προϊόντος για το SMA Wysoy Infant Formula, αφού βρέθηκαν μερικά κουτιά που περιέχουν κομμάτια μπλε πλαστικού. Η Nestlé υπενθύμισε τρεις παρτίδες βρεφικής φόρμουλας ως προληπτικό μέτρο αφού βρέθηκαν κομμάτια μπλε πλαστικού σε ορισμένα κουτιά του προϊόντος….

Αυτά τα κομμάτια πλαστικού, τα οποία προέρχονται από το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των κουταλιών, παρουσιάζουν κίνδυνο πνιγμού.

Το προσβεβλημένο προϊόν είναι το SMA Wysoy Infant Formula 800g και δεν υπάρχει στην Ελλάδα

Οι παρτίδες που επηρεάζονται από την ανάκληση είναι 025057651Z, 025057652Z και 025157651Z . Αυτές οι παρτίδες έχουν τις καλύτερες ημερομηνίες πριν από τον Ιούνιο 2022 ή τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο κωδικός παρτίδας μπορεί να βρεθεί τυπωμένος στη βάση του τύπου μπορεί.

Μόνο οι κωδικοί παρτίδας που αναφέρονται επηρεάζονται από την ανάκληση και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

Τι πρέπει να κάνετε εάν αγοράσατε αυτό το προϊόν;

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε μία από τις πληγείσες παρτίδες, δεν πρέπει να το ταΐζετε στο μωρό σας .

Αντ ‘αυτού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την SMA Careline στο 0800 0 818180 (από το Ηνωμένο Βασίλειο) ή στο 1800 931 832 (από την Ιρλανδία) για να κανονίσετε την πλήρη επιστροφή χρημάτων. Θα μπορούν επίσης να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις που έχετε σχετικά με την ανάκληση.

Στην επίσημη ειδοποίηση ανάκλησης των καταναλωτών που εκδόθηκε από τη Nestlé , η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση, γράφοντας:

Η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων μας αποτελούν μη διαπραγματεύσιμες προτεραιότητες για την εταιρεία μας. Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη στους καταναλωτές μας για την αναστάτωση που προκλήθηκε από αυτήν την εκούσια ανάκληση.

Τι είναι η ανάκληση προϊόντος;
Οι ανακλήσεις προϊόντων συμβαίνουν όταν εντοπίζεται κίνδυνος ασφάλειας με τα προϊόντα. Συνιστάται στους πελάτες να μην καταναλώνουν το προϊόν και τους προσφέρεται πλήρης επιστροφή χρημάτων. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές λόγω κινδύνου μόλυνσης, για παράδειγμα εάν βρίσκονται κομμάτια πλαστικού ή μετάλλου μέσα στο φαγητό. Οι εσφαλμένες πληροφορίες για τις αλλεργίες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ανακλήσεις προϊόντων, ώστε να αποφευχθούν οι αλλεργίες.

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου