Έκτακτη είδηση: Η ινδική μετάλλαξη του covid-19 έχει κατακλύσει την Ευρώπη

Το παρατσούκλι “double-mutant”, η ινδική παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά στο Βέλγιο, σε μια ομάδα μαθητών που επέστρεφαν από την Ινδία.

Η ινδική παραλλαγή του κοροναϊού εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ευρώπη την Πέμπτη 22 Απριλίου.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε στο Βέλγιο ανάμεσα σε μια ομάδα μαθητών που επέστρεφαν από την Ινδία μέσω του αεροδρομίου Roissy στο Παρίσι , δήλωσε ο αρμόδιος επίτροπος της βελγικής κυβέρνησης για την υγεία.

Οι μαθητές τέθηκαν αμέσως σε καραντίνα

Οι Ινδοί μαθητές είχαν φτάσει στα μέσα Απριλίου για νοσηλευτική εκπαίδευση. Σχεδόν οι μισοί από αυτούς ήταν θετικοί για τη νέα παραλλαγή και τοποθετήθηκαν αμέσως σε καραντίνα στις βελγικές πόλεις Aast και Leuven.

Ο μικροβιολόγος Emmanuel André, από το πανεπιστήμιο του Louvain, εξήγησε στο Twitter:

Αυτοί οι μαθητές έχουν παρακάμψει έναν αυστηρό περιορισμό από την άφιξη. 20 από τους 43 μαθητές έχουν μολυνθεί από την ινδική παραλλαγή.

Self test: Πως εξελίσσεται η κατάσταση με καθηγητές και μαθητές-Ποια τα νέα δεδομένα!

Αυτοί οι μαθητές θα ήταν θύματα ενός « υπερμολυντή» σύμφωνα με τους ειδικούς, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού τους με λεωφορείο από το Παρίσι στο Βέλγιο.

Μια πιο μεταδοτική παραλλαγή

Μαίρη Συνατσάκη και Ίαν Στρατής: Αυτή είναι η απόδειξη που οριστικοποιεί την σχέση τους!

Αυτή η ινδική παραλλαγή, η οποία έχει προστεθεί στη μεγάλη λίστα άλλων παραλλαγών που είναι ήδη γνωστές, δυστυχώς προκαλεί ήδη όλεθρο στην Ινδία. Είναι πιο μεταδοτική και, πάνω απ ‘όλα, πιο ανθεκτική στα αντισώματα .

Επίσης γνωστή ως B.1.617, αυτή η παραλλαγή είναι στην πραγματικότητα ένας συνδυασμός πολλών μεταλλάξεων που το κάνουν να μοιάζει με παραλλαγές της Νότιας Αφρικής, της Καλιφόρνιας και της Βραζιλίας.

21/4 Survivor spoiler: Έπαθλο Επικοινωνίας-ΟΡΙΣΤΙΚΗ διαρροή! Αυτή η ομάδα κερδίζει σήμερα-Κόκκινη ή Μπλε;

Μεταλλάξεις που θα μπορούσαν να της δώσουν την ικανότητα να παρακάμψουν τη φυσική ανοσία ή ακόμα και την ανοσοποιητική ανοσία.
Αυτή η νέα και πιθανώς πιο επικίνδυνη έκδοση του κοροναϊού εντοπίστηκε επίσης στο Ηνωμένο Βασίλειο την περασμένη εβδομάδα.

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα