Έκτακτη είδηση: Η άρση των μέτρων αύξησε τον αριθμό των θυμάτων-Ποιες αποφάσεις θα πάρουν οι ειδικοί!

Οι θάνατοι από COVID έχουν μειωθεί κατά 97% από τον Ιανουάριο, αλλά καθώς αρθούν οι περιορισμοί κλειδώματος, περισσότεροι άνθρωποι έχουν αρχίσει να πεθαίνουν από τη γρίπη.

Επίσημα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικών Στατιστικών (ONS) αποκάλυψαν ότι υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι που πεθαίνουν από τη γρίπη από το COVID στην Αγγλία και την Ουαλία. Ο αριθμός των καταγεγραμμένων θανάτων από COVID σημείωσε ραγδαία πτώση τις τελευταίες δύο εβδομάδες και τώρα είναι στο χαμηλότερο που υπήρξε ποτέ από τα τέλη του Σεπτεμβρίου.

Το ONS διαπίστωσε ότι από τους 9.941 θανάτους που καταγράφηκαν την εβδομάδα που έληξε στις 23 Απριλίου, μόνο 260 πιστοποιητικά ανέφεραν το COVID και 176 το ανέφεραν ως υποκείμενη αιτία . Ενώ η πνευμονία και η γρίπη (γρίπη) αναφέρθηκαν σε 1.203 έγγραφα , με 278 να αναφέρονται ως η υποκείμενη αιτία.

Επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού
Στις 19 Ιανουαρίου, καταγράφηκαν 1.477 θάνατοι στη χώρα – ο υψηλότερος αριθμός θανάτων μέχρι σήμερα. Έκτοτε, οι θάνατοι από COVID έχουν μειωθεί κατά 97%. Οι ειδικοί πιστεύουν ότι ο λόγος πίσω από την πτώση είναι η επιτυχία του προγράμματος εμβολιασμού . Ο καθηγητής Lawrence Young από την Ιατρική Σχολή Warwick είπε στο MailOnline :

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η διάθεση του εμβολίου μειώνει τους θανάτους των Covid.
Αυτό που βλέπουμε είναι ότι ο εμβολιασμός σαφώς δαγκώνει τώρα και έχει τεράστιο αντίκτυπο όχι μόνο στο επίπεδο της νόσου αλλά και στην εξάπλωση.

Περισσότεροι θάνατοι από γρίπη….
Ανέφερε επίσης ότι όλο και περισσότεροι άνθρωποι εκτίθενται στη γρίπη τώρα που μειώνονται οι περιορισμοί κλειδώματος. Αυτός εξήγησε:

Νομίζω ότι [η αύξηση των θανάτων λόγω γρίπης] είναι συνέπεια καθώς χαλαρώνετε τους περιορισμούς κλειδώματος, θα δείτε περισσότερη ανάμιξη και περισσότερη εξάπλωση ιών.
Όλοι ζούμε μεμονωμένα τον χειμώνα. Συχνά, αυτό που συμβαίνει με αυτές τις λοιμώξεις είναι ότι ταξιδεύουν όλο το χρόνο με νέες μορφές και ενισχύουν την ασυλία μας έναντι αυτών.

Αλλά σε ένα χρόνο χωρίς ανάμειξη αυτό δεν συνέβη – ένα φορτίο από εμάς δεν είχα κρυολογήματα που κανονικά θα είχαμε.
Ως αποτέλεσμα, ορισμένοι άνθρωποι είναι πιο ευάλωτοι σε λοιμώξεις, αλλά δεν είχαν αυτή την ώθηση που παίρνετε από τη μόλυνση κάθε χρόνο μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο.
Η εβδομάδα που έληξε στις 23 Απριλίου ήταν η έβδομη συνεχόμενη, όπου ο συνολικός αριθμός των θανάτων ήταν κάτω από τον μέσο όρο των πέντε ετών. Οι αρχές είναι πεπεισμένες ότι αυτό το μοτίβο θα συνεχιστεί στο εγγύς μέλλον.

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)