Έκτακτη είδηση: Γιατί το εμβόλιο της Astra Zeneca προκαλεί θρομβώσεις

Οι συζητήσεις ξεκινούν γύρω από το θέμα των εμβολίων και των παρενεργειών. Ειδικότερα, η AstraZeneca κατηγορείται ότι προκαλεί θρόμβωση. Τι είναι όμως αυτό; Υπήρξε πολλή αμφιβολία για κάτι. Το εμβόλιο AstraZeneca βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων για το εμβόλιο COVID εδώ και αρκετούς μήνες….. Το κύριο σημείο της διαμάχης ήταν οι υποτιθέμενες περιπτώσεις θρόμβωσης σε ασθενείς μετά την ένεση μιας δόσης. Όμως, μπορεί να αναρωτιέστε τι είναι ακόμη και η θρόμβωση. Εδώ πρέπει να γνωρίζετε.

Μια διαταραχή του αίματος

Στην πιο βασική της, η θρόμβωση είναι ένας θρόμβος αίματος . Φαίνεται ακίνδυνο; Όχι όταν συμβαίνει στη μέση ενός σημαντικού αιμοφόρου αγγείου. Ο θρόμβος προκαλεί ολική ή μερική απόφραξη της ροής του αίματος όταν κολλήσει. Η πίεση που ασκείται τότε μπορεί να προκαλέσει συρρίκνωση της διαμέτρου του αιμοφόρου αγγείου. Αυτό είναι επώδυνο. Πολύ επώδυνο . Στη συνέχεια ακολουθείται από πρήξιμο της περιοχής, οιδήματα και αίσθημα ζεστασιάς. Υπάρχουν επίσης διαφορετικά είδη θρόμβωσης ανάλογα με την περιοχή. Η φλεβική θρόμβωση επηρεάζει συχνότερα τα κάτω άκρα, όπου η καρδιά έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα να τραβήξει το αίμα.

Τι γίνεται όμως εάν η θρόμβωση συμβαίνει κοντά σε κύρια όργανα και εμποδίζει τη διέλευση του οξυγονωμένου αίματος; Η αρτηριακή θρόμβωση, για παράδειγμα, μπορεί να συμβεί εάν χτυπηθούν στεφανιαίες αρτηρίες (καρδιακές αρτηρίες), προκαλώντας πιθανές καρδιακές λοιμώξεις . Αποφράξεις φλεβών κοντά στους πνεύμονες θα οδηγήσουν σε πνευμονικές εμβολές . Και σχεδόν το χειρότερο, αν ένας εγκέφαλος αρτηρία που επηρεάζονται, τότε απλά γίνεται κατ ‘ευθείαν επάνω εγκεφαλικό επεισόδιο .

Να σημειωθεί, η θρόμβωση επηρεάζει φημισμένα τις γυναίκες σε μεγαλύτερα ποσοστά. Ενώ οι άνδρες επηρεάζονται φυσικά περισσότερο από τη θρόμβωση βαθιάς φλέβας, η ευρεία χρήση του αντισυλληπτικού έχει την τραγική παρενέργεια των δραματικά αυξανόμενων κινδύνων θρόμβωσης.

Ο σύνδεσμος με το εμβόλιο;

Λοιπόν, από τότε που το εμβόλιο AstraZeneca άρχισε να εγκρίνεται σε όλο τον κόσμο στις αρχές του 2021, υπήρξαν ορισμένες αναφορές θρόμβωσης μετά από ενέσεις δόσης. Βλέπετε, αυτό το εμβόλιο είναι λίγο διαφορετικό από τους ανταγωνιστές του . Είναι φθηνότερο, πιο εύκολο να γίνει και να διανεμηθεί , και το πιο σημαντικό, βασίζεται σε διαφορετική τεχνολογία .

Τα εμβόλια mRNA χρησιμοποιούν ελαφριά γονιδιακή θεραπεία , εισάγοντας κάποιο γενετικό κώδικα που παραπλανά το σώμα να παράγει COVID αντισώματα. Ο ιός AstraZeneca, εν τω μεταξύ, είναι πολύ πιο κοντά σε λειτουργία με τα τακτικά εμβόλια. Χρησιμοποιεί μια ακίνδυνη, τροποποιημένη έκδοση του ιού του κοινού κρυολογήματος για να κάνει το σώμα σας να καταπολεμήσει μια ψευδή λοίμωξη, δίνοντας στο ανοσοποιητικό σύστημα την εκπαίδευση που χρειάζεται για να αποτρέψει το COVID.

Υπερβολική αντίδραση από τις κυβερνήσεις;

Αυτή η τεχνική διαφορά οδήγησε σε μεγαλύτερο έλεγχο, η οποία τείνει να υπερβάλλει υπερβολικά τα στοιχεία. Για παράδειγμα, από τις 11 Μαρτίου, μόλις 30 περιπτώσεις θρόμβωσης αναφέρθηκαν από τα σχεδόν 5 εκατομμύρια εμβολιασμένα άτομα μόνο στην Ευρώπη . Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων ανέφερε ακόμη ότι αυτό εμπίπτει στον κανονικό αριθμό περιπτώσεων που αναμένονται στον γενικό πληθυσμό. Την επόμενη μέρα, ο ΠΟΥ δήλωσε ότι δεν βλέπουν έναν σύνδεσμο και ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να συνεχιστούν.

Ωστόσο, μετά το τραύμα του 2020, οι άνθρωποι και οι κυβερνήσεις έχουν υποψιαστεί πολύ τους βιολογικούς παράγοντες . Έτσι, υπήρξε ένα εξάνθημα εθνικών απαγορεύσεων για αυτό το εμβόλιο τον Μάρτιο. Αν και δεν υπάρχει καμία απόδειξη αδικοπραξίας μέχρι στιγμής, είναι ανθρώπινη φύση ότι οι άνθρωποι θα παραμείνουν ύποπτοι για αυτό το φάρμακο.

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)