Έκτακτη είδηση: Γιαγιά 117 γλίτωσε από τον κοροναϊό-Συγκλονισμένη όλη η επιστημονική κοινότητα!

Η γηραιότερη της Ευρώπης, η αδερφή Andre κατάφερε να κερδίσει το COVID, λίγο πριν από τα 117α γενέθλιά της. Ο Lucile Randon, ο οποίος το 1944 έγινε αδελφή Andre, έδειξε θετικό τον κοροναϊό τον περασμένο μήνα, παρά το ότι δεν έδειξε συμπτώματα. Ωστόσο, κατάφερε να κατακτήσει εντελώς τον ιό, ακριβώς για να γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της.

Το ηλικιωμένο άτομο της Ευρώπης επιβιώνει COVID
Η αδελφή Αντρέ έδειξε θετική για κοροναϊό στις 16 Ιανουαρίου , η γαλλική καλόγρια εξήγησε στα τοπικά ΜΜΕ ότι δεν συνειδητοποίησε καν ότι ήταν άρρωστη.

Στη συνέχεια, η καλόγρια απομονώθηκε από τους άλλους κατοίκους της κατοικίας της στο Τουλόν μέχρι να θεωρηθεί ότι είχε αναρρώσει πλήρως. Η αδερφή Αντρέ, η οποία είναι τυφλή και με αναπηρικό καροτσάκι, θα είναι πλέον σε θέση να γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της αυτήν την Πέμπτη, αν και με έναν μικρό κύκλο φίλων.

Εκπρόσωπος της συνταξιοδοτικής κατοικίας Sainte Catherine Labouré, David Tavella εξήγησε ότι η αδελφή ήταν «πολύ τυχερή»:

Δεν με ρώτησε για την υγεία της, αλλά για τις συνήθειές της. Για παράδειγμα, ήθελε να μάθει αν τα γεύματα ή οι ώρες ύπνου θα άλλαζαν. Δεν έδειξε φόβο για την ασθένεια. Από την άλλη πλευρά, ανησυχούσε πολύ για τους άλλους κατοίκους.

Συνέχισε:

Θεωρούμε ότι θεραπεύεται. Είναι πολύ ήρεμη και ανυπομονεί να γιορτάσει τα 117α γενέθλιά της.
«Δεν φοβόμουν να πεθάνω»
Η αδελφή Andre, η οποία είναι επίσης το δεύτερο παλαιότερο άτομο στον κόσμο (πίσω από τον 118χρονο Kane Tanaka) μίλησε με τον Γάλλο ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό BFM εξηγώντας ότι δεν φοβόταν το COVID:

Όχι, δεν φοβόμουν, γιατί δεν φοβόμουν να πεθάνω. Είμαι χαρούμενος που είμαι μαζί σας, αλλά θα ήθελα να είμαι κάπου αλλού – να ενώσω τον μεγάλο αδερφό μου, τον παππού μου και τη γιαγιά μου.
Ωστόσο, δεν ήταν όλοι οι κάτοικοι της συνταξιοδοτικής κατοικίας Sainte Catherine Labouré τόσο τυχεροί όσο και η αδελφή Andre. Τον Ιανουάριο, 81 από τους 88 κατοίκους είχαν δοκιμαστεί θετικά για τον ιό και σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Var-Matin, περίπου 10 από αυτούς είχαν δυστυχώς πεθάνει.

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)