Έκτακτη είδηση: Επιστήμονες προειδοποιούν ποια τρόφιμα πρέπει οπωσδήποτε να απολυμαίνονται μετά το σούπερ μάρκετ!

Κάθε χρόνο, η Ομάδα Εργασίας Περιβάλλοντος (EWG) κυκλοφορεί τις «βρώμικες δωδεκάδες», τα πιο βρώμικα τρόφιμα που μπορείτε να αγοράσετε στο σούπερ μάρκετ. Όλοι γνωρίζουμε ότι πρέπει να πλένουμε τα προϊόντα μας πριν από το φαγητό ή το μαγείρεμα, αλλά πόσο βρώμικα είναι τα τρόφιμα μας;

Κάθε χρόνο η Περιβαλλοντική Ομάδα Εργασίας κάνει μια λίστα με τα πιο βρώμικο προϊόντα που μπορεί να είναι β έπρεπε στο μανάβικο.

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Η «βρώμικη δωδεκάδα» είναι τα τρόφιμα που λένε οι ειδικοί ότι έχουν την υψηλότερη ποσότητα φυτοφαρμάκων στην εμπορική γεωργία. Μαζί με αυτόν τον κατάλογο, το EWG δημοσιεύει επίσης τα «καθαρά δεκαπέντε » που αποτελούνται από φαγητά που έχουν δείξει ελάχισταδεν χρησιμοποιούνται φυτοφάρμακα ακόμη και κατά τη διάρκεια εμπορικών πρακτικών.

Οι πληροφορίες συλλέγονται μέσω εσωτερικών δεδομένων από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ καθώς και από δεδομένα από την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων. Αναλύθηκαν 47 διαφορετικά φρούτα και λαχανικάόλα τακτοποιημένα από βρώμικα έως καθαρότερα.

Τι συμβαίνει εάν καταναλώνετε φυτοφάρμακα;
Εάν καταναλώνονται, τα φυτοφάρμακα μπορούν να απορροφηθούν στους πνεύμονες και στην κυκλοφορία του αίματος και να προκαλέσουν βλάβη. Αλλά επίσης, τα φυτοφάρμακα είναι τόσο καρκινογόνοι όσο και ενδοκρινικοί διαταράκτες, πράγμα που σημαίνει ότι η υπερβολική έκθεση σε φυτοφάρμακα μπορεί να συνδεθεί με καρκίνο και αλλαγές ορμονών με αποτέλεσμα διαβήτη, παχυσαρκία και προβλήματα θυρεοειδούς.

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Ωστόσο, όλα αυτά εξαρτώνται από τη δόση και ένα καλό πλύσιμο των προϊόντων σας θα μειώσει σημαντικά κάθε κίνδυνο για το σώμα. Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερο να αγοράζετε βιολογικά όταν είναι δυνατόν.

Μάθε ποιο είναι το νούμερο 1 προστατευτικό μέτρο κατά του κορωναϊού-Έτσι θα εξασφαλίσεις την υγεία σου!

«Φορέστε μια μάσκα, καθαρίστε τα χέρια σας, κρατήστε μια ασφαλή απόσταση». Αυτά τα προστατευτικά μέτρα COVID-19 έχουν γίνει δεύτερη φύση για εμάς. Αλλά υπάρχει ένα μέτρο που σίγουρα ξεχάσατε και θα μπορούσε να είναι το πιο σημαντικό.

Προσπαθούμε να κάνουμε ό, τι μπορούμε για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους άλλους από το COVID-19. Όσον αφορά τα προστατευτικά μέτρα , έχουμε φτάσει σε ένα T. Ωστόσο, στοιχηματίζουμε ότι το ξεχάσατε, το οποίο μπορεί να είναι το φθηνότερο και πιο αποδοτικό , σύμφωνα με την Angela Merkel – που μεταδίδετε το σπίτι σας.

Αυτό είναι σωστό, η γερμανική κυβέρνηση μόλις το πρόσθεσε στον κατάλογο προστατευτικών μέτρων. Ο Christian Drosten, ο οποίος θεωρείται ο κύριος εμπειρογνώμονας του COVID-19 στη Γερμανία, επιμένει ότι οι άνθρωποι πρέπει να εκπέμπουν τα σπίτια τους για τουλάχιστον 10 λεπτά την ημέρα από την αρχή της επιδημίας. Ισχυρίζεται ότι κάτι τόσο απλό όσο το άνοιγμα των παραθύρων σας για λίγα λεπτά θα μπορούσε να είναι πιο αποτελεσματικό στην εξάλειψη του ιού στο σπίτι σας από την απολύμανση επιφανειών.

Προστατευτικά μέτρα
Ως υπενθύμιση, ακολουθεί μια λίστα προστατευτικών μέτρων για την πρόληψη της εξάπλωσης του COVID-19, σύμφωνα με τον ΠΟΥ:

Καθαρίζετε συχνά τα χέρια σας
Βήχας ή φτέρνισμα στον λυγισμένο αγκώνα σας – όχι στα χέρια σας!
Αποφύγετε να αγγίξετε τα μάτια, τη μύτη και το στόμα σας
Περιορίστε τις κοινωνικές συγκεντρώσεις και το χρόνο που αφιερώνετε σε πολυσύχναστα μέρη
Αποφύγετε τη στενή επαφή με κάποιον που είναι άρρωστος
Καθαρίστε και απολυμάνετε αντικείμενα και επιφάνειες που αγγίζονται συχνά
Και τελευταίο αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, αερίστε το σπίτι σας!

Αυτά είναι τα δύο πιο συχνά συμπτώματα του Covid-19-Το ήξερες;

Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Internal Medicine, υπάρχουν δύο πολύ κοινά συμπτώματα σε ασθενείς με Covid-19 για τα οποία πρέπει να προσέχετε. Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε τι είναι. Με όλες τις πληροφορίες με τις οποίες βομβαρδίζουμε καθημερινά, δεν είναι πάντα εύκολο να γνωρίζουμε ποια συμπτώματα είναι επικίνδυνα, και το πιο σημαντικό, που δείχνουν ότι ένας ασθενής έχει Covid-19.

Τα πιο συχνά συμπτώματα στην Ευρώπη
Σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Journal of Internal Medicine, οι πονοκέφαλοι και η απώλεια της αίσθησης της όσφρησης είναι τα πιο κοινά συμπτώματα του COVID-19 σε Ευρωπαίους ασθενείς με ήπια έως μέτρια εκδοχή της νόσου.

Άλλα συμπτώματα περιλαμβάνουν βουλωμένη μύτη (67,8%), βήχα (63,2%), κόπωση (63,3%), ακολουθούμενη από μυϊκό πόνο (62,5%), ρινική καταρροή (60,1%) και απώλεια γεύσης (54,2%). Παραδόξως, αναφέρθηκε πυρετός μόνο στο 45,4% των ασθενών.

Οι ερευνητές διεξήγαγαν αυτήν τη μελέτη σε περισσότερους από 1.400 ασθενείς με COVID-19 που είχαν υποβληθεί σε έλεγχο με τεστ κοροναϊού . Πραγματοποιήθηκε σε πέντε ευρωπαϊκές χώρες: Γαλλία, Βέλγιο, Ιταλία, Ισπανία και Ελβετία.

Επιπλέον, όπως αναφέρεται στον ιστότοπο Jeanmarcmorandini.com, η έκθεση αποκάλυψε ότι η απώλεια μυρωδιάς είναι «ένα συγκεκριμένο σύμπτωμα» του COVID-19 και όχι μόνο η συνέπεια της ρινικής απόφραξης.

Τι πρέπει να κάνετε εάν εμφανίσετε αυτά τα συμπτώματα;
Εάν αρχίσετε να αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους και απώλεια μυρωδιάς, μην πανικοβληθείτε. Το καλύτερο που πρέπει να κάνετε είναι να μείνετε σπίτι και να επικοινωνήσετε με έναν γιατρό. Στη συνέχεια, θα πρέπει να κλείσετε ραντεβού με το γιατρό σας ή να συμβουλευτείτε το τηλέφωνο.

Επιπλέον, εάν τα συμπτώματα επιδεινωθούν ή επιμείνουν, να είστε προσεκτικοί και μην διστάσετε να καλέσετε το A&E εάν είναι απαραίτητο. Εάν έχετε δοκιμαστεί θετικά για το COVID-19, μείνετε στο σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο και φορέστε μάσκα εάν πρέπει να βγείτε έξω.

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου