Έκτακτη είδηση: Εάν πίνεις τον καφέ σου έτσι αυξάνεις τις πιθανότητες να προσβληθείς από καρκίνο!

Αποδεικνύεται ότι εάν πίνετε καφέ με έναν συγκεκριμένο τρόπο, αυξάνεται ο κίνδυνος εμφάνισης καρκίνου του οισοφάγου. Οι περισσότεροι πότες καφέ αγαπούν αυτό το ποτό περισσότερο όταν σερβίρεται ζεστό, ώστε να μπορούν να εκτιμήσουν ευκολότερα τις μυρωδιές και τα αρώματα. Αλλά προφανώς, αυτό θα μπορούσε να έχει θανατηφόρες συνέπειες.

Αυξημένος κίνδυνος καρκίνου από την κατανάλωση καφέ
Όταν πίνουμε υγρά που είναι πολύ ζεστά , αυξάνεται ο κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου του οισοφάγου. Ενώ μια κινεζική μελέτη διαπίστωσε ότι η κατανάλωση τσαγιού που είναι πολύ ζεστή αυξάνει τους κινδύνους καρκίνου που συνήθως προκαλούνται από το αλκοόλ και τον καπνό, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι μόνο η θερμοκρασία θα μπορούσε να αυξήσει τους κινδύνους καρκίνου.

καφες,καφες φιλτρου,καφες φιλτρου προσφορα σουπερ μαρκετ,καφες φιλτρου χυμα,καφες φιλτρου αγγλικα,καφες φιλτρου δοσολογια,καφες φιλτρου τροποι παρασκευης,καφες φιλτρου καφεινη,καφες φιλτρου lidl,καφες φιλτρου θερμιδες

Η σχέση μεταξύ θερμοκρασίας και καρκίνου έγινε ως αποτέλεσμα διαφόρων πειραμάτων που πραγματοποιήθηκαν στη Νότια Αμερική και το Ιράν, όπου τα ποτά συνήθως πίνουν όταν είναι πιο ζεστά από ό, τι στο Ηνωμένο Βασίλειο, για παράδειγμα. Επιστήμονες τροφίμων που στη συνέχεια διαπιστώθηκε ότι αυτός ο αυξημένος κίνδυνος καρκίνου του οισοφάγου συμβαίνει όταν το ποτό σερβίρεται και καταναλώνεται σε πάνω από 65 ° C .

Ο καφές συχνά γίνεται πολύ πιο ζεστός στα καφενεία
Καφές που σερβίρεται πολύ ζεστός
Το Γραφείο Χημική Έρευνας σε Καρλσρούη, Γερμανία, διενήργησε ελέγχους θερμοκρασίας σε συνολικά 400 φλιτζάνια φρέσκου καφέ σε ποικίλες θέσεις και τα αποτελέσματά τους δείχνουν ότι η μέση θερμοκρασία όταν σερβίρεται ήταν περίπου 75 ° C . Ένας από τους υπαλλήλους που εργάζονται στη μελέτη εξηγεί:

Αυτά καταγράφηκαν συνήθως σε καφετέριες, γνωστές αλυσίδες καφέ, αρτοποιεία και άλλα μέρη.
Όταν ο καφές σερβίρεται σε θερμοκρασία 75 ° C, θεωρείται ότι βρίσκεται στην «κόκκινη ζώνη» και δεν πρέπει να πίνεται αμέσως, επειδή αυτή η ζεστή θερμοκρασία προκαλεί εγκαύματα και βλάβες στους ιστούς του σώματος . Ωστόσο, τι ακριβώς ευθύνεται για αυτόν τον αυξημένο κίνδυνο καρκίνου δεν είναι ακόμη σίγουρο. Θα μπορούσε να σχετίζεται με ερεθισμό που προκαλείται στον ιστό από την ίδια τη θερμότητα ή άλλη ουσία που επηρεάζει τον ιστό αφού έχει ήδη υποστεί βλάβη από τη θερμότητα.

Μην πίνετε αμέσως
Ως εκ τούτου, η λύση για τη μείωση των κινδύνων εμφάνισης καρκίνου του δεν είναι να πιείτε τον καφέ σας αμέσως, αλλά, αντίθετα, περιμένουμε και αφήστε το να κρυώσει μέχρι να είναι τουλάχιστον 65 ° C . Το πρόβλημα είναι, ωστόσο, ότι δεν μπορείτε να ξέρετε με βεβαιότητα πόσο καιρό θα χρειαστεί προτού κρυώσει ο καφές σας. Αρκετοί παράγοντες, όπως ο τύπος, το πάχος και το υλικό του κυπέλλου και εάν έχετε αραιώσει το ποτό σας με ζεστό ή κρύο γάλα, όλοι παίζουν σημαντικό ρόλο σε αυτό.

Ωστόσο, συνιστάται η αναμονή περίπου πέντε έως δέκα λεπτών και θεωρείται ο γενικός κανόνας. Επιπλέον, αξίζει επίσης να γνωρίζετε ότι η υπερβολική κατανάλωση καφέ μπορεί ακόμη και να προκαλέσει ημικρανίες, αλλά ενώ υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την απλή αποφυγή αυτού του ποτού εντελώς, ποιος θα ήθελε να εγκαταλείψει μια τέτοια πολυτέλεια;

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.