Έκτακτη είδηση Covid-19: Στην Ιταλία τελικά βρέθηκε ο ασθενής 0-Τι μας κρύβουν!

Ερευνητές από τρία διαφορετικά ινστιτούτα λένε ότι ανακάλυψαν ποια θα μπορούσε να είναι η πρώτη περίπτωση COVID-19 της Ιταλίας. Η Ιταλία ήταν μια από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν από την επιδημία COVID-19 το 2020 και επλήγη σκληρά . Οι Ιταλοί ερευνητές συνεχίζουν να εντοπίζουν το χρονοδιάγραμμα μόλυνσης της χώρας τους.

Αναγνωρίζοντας μια 25χρονη γυναίκα από το Μιλάνο ως τη νέα πρώτη γνωστή υπόθεση από τις 10 Νοεμβρίου 2019, ο Giovanni Fellegara, παθολόγος στο Ιταλικό Διαγνωστικό Κέντρο προσέφερε ένα σχόλιο:

Είμαστε απολύτως περήφανοι για αυτό που κάναμε, ήταν μια μεγάλη ομαδική προσπάθεια μεταξύ επαγγελματιών από τρία διαφορετικά ιδρύματα.

Πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου, το Ιταλικό Διαγνωστικό Κέντρο και το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο Ογκολογίας, η μελέτη κάλεσε για επανεξέταση της βιοψίας της γυναίκας που έγινε αρχικά για δερματίτιδα . Λένε ότι «δακτυλικά αποτυπώματα» για το Covid-19 βρέθηκαν στον ιστό του δέρματος. Οι γιατροί είχαν υπενθυμίσει την περίπτωσή της όταν άρχισαν να βλέπουν παρόμοια εξανθήματα σε ασθενείς που είχαν θετικά αποτελέσματα για COVID.

Αρχικά συμμετείχαμε σε μια μελέτη ασθενών Covid, εντοπίζοντας πρωτεΐνες ιών μέσα στους ιδρωτοποιούς αδένες. Και μετά αναζητήσαμε τα ίδια δακτυλικά αποτυπώματα σε βιοψίες δέρματος που έγιναν πριν από την πανδημία. Βρήκαμε έναν ασθενή τον Νοέμβριο του 2019 με τα ίδια χημικά χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, η ιταλική ομάδα χρησιμοποίησε μια μέθοδο που ονομάζεται RNA FISH, η οποία απελευθερώνει μόρια ιχνηθέτη συντονισμένα για να συνδέονται με το γονίδιο κοροναϊού και που είναι αρκετά ευαίσθητα για να εντοπίσουν ακόμη και ένα αντίγραφο του ιού.

Αυτά τα ευρήματα βοηθούν στη ζωγραφική μιας εικόνας της αρχικής φάσης της λοίμωξης της Ιταλίας πολύ πριν από την πρώτη κλινική περίπτωση που αναφέρθηκε στα τέλη Φεβρουαρίου 2020. Τον περασμένο μήνα, επιστήμονες στο πανεπιστήμιο του Μιλάνου διαγνώστηκαν αναδρομικά ένα τετράχρονο αγόρι . Παρουσιάστηκε στο νοσοκομείο με αναπνευστικές δυσκολίες και εξάνθημα στα τέλη Νοεμβρίου 2019. Οι γιατροί αρχικά υποψιάστηκαν ιλαρά. Ένα χρόνο αργότερα, το δείγμα του δοκιμάστηκε για COV-SARS-2 και βρέθηκε να είναι θετικό.

Κυνήγι του ιού
Μια άλλη μελέτη για τα λύματα εντόπισε επίσης ίχνη του ιού τον Δεκέμβριο του 2019 στις πόλεις του Μιλάνου και του Τορίνο. Στη συνέχεια δημιουργήθηκε ένα εθνικό σύστημα παρακολούθησης για τον προσδιορισμό των καυτών σημείων σε ολόκληρη τη χώρα. Οι ερευνητές λένε ότι αργά, αλλά σίγουρα, όλα τα κομμάτια του παζλ της πανδημίας της Ιταλίας θα αποκαλυφθούν .

Ελπίζουμε ότι η ανακάλυψή μας δημιουργεί τη δυνατότητα συνεργασίας με άλλες ερευνητικές ομάδες, και ως εκ τούτου αυτό είναι σημείο εκκίνησης για άλλες παρατηρήσεις.

Αυτές είναι βασικές ανακαλύψεις καθώς η Ιταλία μπαίνει στο επόμενο στάδιο της ανάκαμψης . Ελπίζουμε ότι περισσότερες χώρες θα μπορέσουν να ξεπεράσουν το μονοπάτι της πιο μολυσματικής πανδημίας του 21ου αιώνα.

Καινούργια μετάλλαξη κατακλύζει την Αγγλία!

Ορισμένες πρόσφατες περιπτώσεις που αφορούσαν μεταλλαγμένο στέλεχος COVID εντοπίστηκαν σε γυναικείο νοσοκομείο στο Λίβερπουλ .Έρευνες έχουν ξεκινήσει στο Λίβερπουλ μετά από ένα σύμπλεγμα περιπτώσεων COVID-19 που υποστηρίζουν μια νέα παραλλαγή που εντοπίστηκε στο Νοσοκομείο Γυναικών του Λίβερπουλ.

Αυτό είναι ένα άλλο νέο στέλεχος;
Η Δημόσια Υγεία Αγγλία εντόπισε ότι το σύμπλεγμα περιπτώσεων δείχνει τη μετάλλαξη E484K που υπάρχει τόσο στα στελέχη του ιού της Βραζιλίας όσο και στη Νότια Αφρική.

covid-19 εμβόλιο, covid-19 αντιμετώπιση, covid-19 προστασία, covdi-19 φάρμακο, covid-19 Ελλάδα, covid-19 εξάπλωση

Ωστόσο, παρά τις νέες συστάδες που δείχνουν μια μετάλλαξη παρόμοια με άλλα στελέχη κοραναϊού, η Δημόσια Υγεία της Αγγλίας είχε τονίσει ότι οι περιπτώσεις του Λίβερπουλ δεν είναι ενδεικτικές για ένα νέο στέλεχοςαλλά αντ ‘αυτού απλώς μια μετάλλαξη μιας προηγούμενης ταυτοποίησης. Ο Δρ Will Welfare, Αναπληρωτής Διευθυντής Προστασίας Υγείας στη Δημόσια Υγεία Αγγλία North West ανταποκρίθηκε στο ζήτημα, προτρέποντας τους κατοίκους να ακολουθήσουν βασικές προφυλάξεις ασφαλείας:

Αυτήν τη στιγμή ερευνούμε ένα σύνολο υποθέσεων στο Λίβερπουλ COVID-19. Όλες οι περιπτώσεις συνδέονται και διεξάγονται περαιτέρω έρευνες γονιδιώματος και δημόσιας υγείας. Ο καλύτερος τρόπος για να σταματήσετε την εξάπλωση του ιού είναι να ακολουθήσετε τα βασικά μέτρα – πλύνετε τα χέρια μας, φορέστε ένα κάλυμμα προσώπου και κρατήστε την απόσταση μας από τους άλλους. Ενώ στο κλείδωμα, είναι σημαντικό να μείνουμε επίσης στο σπίτι όπου είναι δυνατόν.
Πώς μπήκε η μετάλλαξη στο Λίβερπουλ;
Είναι κατανοητό ότι οι περιπτώσεις τουΗ μετάλλαξη COVID που συνδέεται με το Ίδρυμα Ιδρύματος Νοσοκομείου Γυναικών του Λίβερπουλ εντοπίστηκε μετά από μια ομάδα εργαζομένων του NHS σε μια κηδεία στην πόλη.

Όλοι οι εμπλεκόμενοι και ενδεχομένως επηρεασμένοι έχουν ειδοποιηθεί από το ίχνος επαφής και τώρα αυτοαπομονώνονται. Έχει επιβεβαιωθεί ότι οι εργαζόμενοι του NHS δεν θα επιστρέψουν στην εργασία τους έως ότου λήξει η μολυσματική περίοδος τους.

Το νοσοκομείο έχει επίσης διευκρινίσει ότι δεν υπάρχει ένδειξη ότι κάποιος από τους ασθενείς έχει επηρεαστεί από το σύμπλεγμα.

 

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα