Έκτακτη είδηση: Απόσυρση επικίνδυνων για την υγεία καθαριστικών-Θανατηφόρες επιπτώσεις στους καταναλωτές!

Το κάπνισμα μπορεί να σε σκοτώσει, αλλά και το καθάρισμα! Μια μελέτη αποκαλύπτει ότι τα οικιακά σπρέι είναι πολύ πιο επιβλαβή για τους πνεύμονές μας από τα τσιγάρα. Ειδικά για τις γυναίκες. Μίσος να καθαρίσετε το σπίτι σας; Ίσως μόλις βρήκαμε μια έγκυρη δικαιολογία για να μην το κάνουμε.

Πιθανότατα δεν το γνωρίζετε αυτό, αλλά ορισμένα οικιακά προϊόντα είναι τόσο τοξικά που οι επιστήμονες δεν μπορούσαν παρά να αναρωτηθούν αν είναι ασφαλή στη χρήση. Και η απάντηση είναι εκπληκτική.

καθαρισμα,καθαρισμα φουρνου,καθαρισμα ροδιου,καθαρισμα καναπε,καθαρισμα φουρνου με αμμωνια,καθαρισμα χαλιων,καθαρισμα σπιτιου,καθαρισμα βρωμικου μωσαικου,καθαρισμα πλυντηριου ρουχων,καθαρισμα γαριδασ

Είναι τα προϊόντα καθαρισμού πιο επικίνδυνα από τα τσιγάρα;
Σύμφωνα με το The Independent , μια νορβηγική μελέτη που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο του Μπέργκεν επιβεβαίωσε πρόσφατα αυτούς τους φόβους: ορισμένα σπρέι είναι πολύ χειρότερα για τους πνεύμονες μας από τα τσιγάρα . Η μελέτη δείχνει επίσης ότι η τακτική χρήση ορισμένων προϊόντων καθαρισμού ισοδυναμεί με το κάπνισμα περίπου 20 τσιγάρων την ημέρα για περίοδο 10 έως 20 ετών. Ναι, το διάβασες σωστά! Η τακτική απορρόφηση μικροσωματιδίων από αυτόν τον τύπο ψεκασμού θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλη ζημιά στους πνεύμονές σας.

Έκπληξη: Οι γυναίκες επηρεάζονται πολύ περισσότερο από τους άνδρες
Η μελέτη δείχνει επίσης ότι οι εν λόγω βλάβες είναι πιο εκτεταμένες στις γυναίκες . Οι άνδρες που συμμετείχαν στην έρευνα δεν επηρεάστηκαν κυρίως από αυτό το εύρημα. Όπως πιθανώς μαντέψατε, ο λόγος για αυτό είναι ότι οι γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να κάνουν δουλειές στο σπίτι από ό, τι οι άνδρες, αν και αυτό δεν συμβαίνει πάντα. Ωστόσο, φαίνεται να ισχύει στην παρούσα μελέτη και τα αποτελέσματα των γυναικών συμμετεχόντων είναι συγκλονιστικά.

Επιλέξτε φυσικά προϊόντα
Προφανώς, υπάρχουν ασφαλέστερες εναλλακτικές λύσεις προϊόντων καθαρισμού εκεί έξω. Αρχικά, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις ετικέτες των προϊόντων που αγοράζετε και μάθετε πόσο τοξικά είναι αυτά , τα οποία πρέπει να αναγράφονται στο δοχείο. Στη συνέχεια, ακολουθήστε τις προφυλάξεις κατά τη χρήση, τις οποίες θα βρείτε επίσης στο δοχείο. Και αν προτιμάτε να μην διακινδυνεύσετε τίποτα, αναζητήστε φυσικά προϊόντα . Είναι συχνά εξίσου αποτελεσματικά, μερικές φορές λιγότερο ακριβά και πιο φιλικά προς το περιβάλλον .

Ενώ όλοι περιμένουμε να αρχίσουμε να βλέπουμε τις ετικέτες «καθαρισμός σκοτώνει» στα οικιακά καθαριστικά μας, θα πρέπει να τις κρατήσετε μακριά από παιδιά . Οι μικροί πνεύμονές τους είναι πιο εύθραυστοι! Αξίζει επίσης να σημειωθεί: η ανταλλαγή μικροδουλειών θα έχει θετικό αντίκτυπο στη σχέση σας καθώς και στην υγεία σας!

Παρακολουθήστε το παραπάνω βίντεο για 5 προϊόντα καθαρισμού που είναι ιδιαίτερα επιβλαβή για την υγεία σας.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα