Έκτακτη είδηση: Ανάκληση παιδικών τροφών πασίγνωστης αλυσίδας του εξωτερικού-Δεν μπορείς να φανταστείς τι περιείχαν μέσα!

Το Little Dish έχει ανακαλέσει ένα από τα έτοιμα γεύματα των παιδιών τους αφού ανακάλυψε ένα σφάλμα συσκευασίας που είναι πιθανός κίνδυνος για την υγεία. Το Little Dish προειδοποιεί τους πελάτες ότι ένα από τα έτοιμα γεύματά του μπορεί να περιέχει ψάρια που δεν φέρουν ετικέτα στη συσκευασία. Πρόκειται για κίνδυνο για τα άτομα με αλλεργίες στα ψάρια….. Τα ψάρια αναγνωρίζονται από την Allergy UK ως ένα από τα κορυφαία 14 κύρια αλλεργιογόνα τροφίμων. Αυτά τα αλλεργιογόνα πρέπει να αναφέρονται ως συστατικά στην επισήμανση του προϊόντος.

Ποια προϊόντα επηρεάζονται;

Το προϊόν που επηρεάζεται από την ανάκληση είναι Little Dish British Chicken & Veg Pie 200g with the Use By ημερομηνία 18 Απριλίου 2021. Τα προϊόντα που επηρεάζονται θα έχουν γράψει «Fish Pie» στην ταινία του προϊόντος, παρά το εξωτερικό μανίκι για η βρετανική πίτα κοτόπουλου και λαχανικών. Άλλες ημερομηνίες Χρήσης κατά δεν επηρεάζονται από την ανάκληση.

Μπορείτε να βρείτε την ημερομηνία Use By στην επάνω δεξιά γωνία του περιβλήματος του προϊόντος. Εάν αγοράσατε ένα από αυτά τα έτοιμα γεύματα και εσείς ή το παιδί σας έχετε αλλεργία στα ψάρια, δεν πρέπει να τρώτε αυτό το προϊόν. Αντ ‘αυτού, μπορείτε να το επιστρέψετε στο κατάστημα όπου το αγοράσατε και να λάβετε πλήρη επιστροφή χρημάτων. Δεν χρειάζεται να δείξετε την απόδειξή σας για να λάβετε επιστροφή χρημάτων.

Τι είναι η ανάκληση τροφικής αλλεργίας;

Οι ανακλήσεις τροφικής αλλεργίας συμβαίνουν όταν οι πληροφορίες αλλεργίας δεν εμφανίζονται σωστά σε προϊόντα, καθώς αυτό μπορεί να δημιουργήσει κίνδυνο για τα άτομα με αλλεργίες. Μπορούν επίσης να δοθούν όταν ανακαλυφθούν κίνδυνοι διασταυρούμενης μόλυνσης. Τα επηρεαζόμενα προϊόντα αποσύρονται από τα ράφια και οι πελάτες καλούνται να επιστρέψουν τα προϊόντα που έχουν ήδη αγοράσει για πλήρη επιστροφή χρημάτων.

Ειδοποιήσεις για τροφικές αλλεργίες

Εάν εσείς ή το παιδί σας πάσχετε από τροφικές αλλεργίες , μπορείτε να εγγραφείτε για δωρεάν Ειδοποιήσεις Αλλεργίας από το Allergy UK. Μπορείτε να επιλέξετε το αλλεργιογόνο ή τα αλλεργιογόνα για τα οποία θέλετε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις, όπως ξηροί καρποί, αυγά, ψάρια ή μουστάρδα και θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μόλις αναφερθούν κίνδυνοι αλλεργίας σε τρόφιμα, όπως διασταυρούμενη μόλυνση ή εσφαλμένη σήμανση.

Η Nestle ανακαλεί παιδικές τροφές στη Μ.Βρετανία -Προσοχή περιέχουν επικίνδυνα κομμάτια πλαστικού!

Έχει εκδοθεί ειδοποίηση ανάκλησης προϊόντος για το SMA Wysoy Infant Formula, αφού βρέθηκαν μερικά κουτιά που περιέχουν κομμάτια μπλε πλαστικού. Η Nestlé υπενθύμισε τρεις παρτίδες βρεφικής φόρμουλας ως προληπτικό μέτρο αφού βρέθηκαν κομμάτια μπλε πλαστικού σε ορισμένα κουτιά του προϊόντος.

Αυτά τα κομμάτια πλαστικού, τα οποία προέρχονται από το υλικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των κουταλιών, παρουσιάζουν κίνδυνο πνιγμού.

Το προσβεβλημένο προϊόν είναι το SMA Wysoy Infant Formula 800g και δεν υπάρχει στην Ελλάδα

Οι παρτίδες που επηρεάζονται από την ανάκληση είναι 025057651Z, 025057652Z και 025157651Z . Αυτές οι παρτίδες έχουν τις καλύτερες ημερομηνίες πριν από τον Ιούνιο 2022 ή τον Σεπτέμβριο του 2022. Ο κωδικός παρτίδας μπορεί να βρεθεί τυπωμένος στη βάση του τύπου μπορεί.

Μόνο οι κωδικοί παρτίδας που αναφέρονται επηρεάζονται από την ανάκληση και δεν υπάρχουν στην Ελλάδα.

Τι πρέπει να κάνετε εάν αγοράσατε αυτό το προϊόν;

Εάν διαπιστώσετε ότι έχετε μία από τις πληγείσες παρτίδες, δεν πρέπει να το ταΐζετε στο μωρό σας .

Αντ ‘αυτού, μπορείτε να επικοινωνήσετε με την SMA Careline στο 0800 0 818180 (από το Ηνωμένο Βασίλειο) ή στο 1800 931 832 (από την Ιρλανδία) για να κανονίσετε την πλήρη επιστροφή χρημάτων. Θα μπορούν επίσης να απαντήσουν σε τυχόν ερωτήσεις που έχετε σχετικά με την ανάκληση.

Στην επίσημη ειδοποίηση ανάκλησης των καταναλωτών που εκδόθηκε από τη Nestlé , η εταιρεία ζήτησε συγγνώμη για την αναστάτωση, γράφοντας:

Η ασφάλεια και η ποιότητα των προϊόντων μας αποτελούν μη διαπραγματεύσιμες προτεραιότητες για την εταιρεία μας. Ζητούμε ειλικρινά συγνώμη στους καταναλωτές μας για την αναστάτωση που προκλήθηκε από αυτήν την εκούσια ανάκληση.

Τι είναι η ανάκληση προϊόντος;

Οι ανακλήσεις προϊόντων συμβαίνουν όταν εντοπίζεται κίνδυνος ασφάλειας με τα προϊόντα. Συνιστάται στους πελάτες να μην καταναλώνουν το προϊόν και τους προσφέρεται πλήρης επιστροφή χρημάτων. Αυτό συμβαίνει μερικές φορές λόγω κινδύνου μόλυνσης, για παράδειγμα εάν βρίσκονται κομμάτια πλαστικού ή μετάλλου μέσα στο φαγητό. Οι εσφαλμένες πληροφορίες για τις αλλεργίες μπορούν επίσης να οδηγήσουν σε ανακλήσεις προϊόντων, ώστε να αποφευχθούν οι αλλεργίες.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα