Είσαι έγκυος; Έτσι θα σώσεις την υγεία του παιδιού σου-Δεν φαντάζεσαι τι πρέπει να κάνεις!

Μια μελέτη επιβεβαίωσε και πάλι τα οφέλη των ξηρών καρπών. Τα παιδιά που οι μητέρες τους τρώνε από 30 έως 50 γραμμάρια την εβδομάδα όταν είναι έγκυες λέγεται ότι έχουν υψηλότερα IQ. Καρύδια, αμύγδαλα, φουντούκια, κάσιους, πεκάν … Τα καρύδια λένε ότι είναι καλά για τη μνήμη του παιδιού σας , το επίπεδο νοημοσύνης και το εύρος προσοχής του….Σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε από επιστημονικό περιοδικό στο εξωτερικό ,αποκάλυψαν τα αποτελέσματα μιας μελέτης που επικεντρώθηκε σε 2.208 παιδιά. Οι ερευνητές ζήτησαν από τις μέλλουσες μητέρες να συμπληρώσουν ένα ερωτηματολόγιο σχετικά με τις διατροφικές τους συνήθειες κατά το πρώτο και τρίτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης. Στη συνέχεια, οι επιστήμονες πραγματοποίησαν γνωστικές και κινητικές δοκιμές στο παιδί τους ηλικίας ενάμισι, πέντε και οκτώ ετών.

Διαπίστωσαν ότι το ένα τρίτο των συμμετεχόντων στη μελέτη δεν έτρωγαν ξηρούς καρπούς. Σε αντίθεση με αυτό, μεταξύ εκείνων που κατανάλωναν περισσότερο (κατά μέσο όρο 74 γραμμάρια την εβδομάδα), τα παιδιά είχαν καλύτερα αποτελέσματα στην προσοχή, τη μνήμη και το IQ , σε σύγκριση με τα παιδιά γυναικών που έτρωγαν λιγότερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Η μελέτη έλεγξε επίσης την ηλικία των εγκύων, την κοινωνικοοικονομική τους κατάσταση και την κατανάλωση αλκοόλ και καπνού. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Αμερικανικό Κολλέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων υποστηρίζει την κατανάλωση ξηρών καρπών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, επειδή περιέχουν μια ποικιλία πρωτεϊνών , αλλά δεν λέει τίποτα σχετικά με την επίδρασή τους στη νευροαναπτυξία του παιδιού . Υψηλά επίπεδα βιταμίνης Β9 σε ξηρούς καρπούς έχουν επίσης παρατηρηθεί αλλού.

 

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΥΡΟΥ

Είμαι απόφοιτη Ιδιωτικού ΙΕΚ δημοσιογραφίας. Η ενημέρωση πιστεύω ότι πρέπει να είναι άμεση και αληθινή, ακόμα και αν δεν αρέσει. Λατρεύω την μόδα αλλά δεν την ακολουθώ πιστά γιατί θέλω να βάζω τις δικές μου προσωπικές πινελιές. Λατρεύω την μουσική και συνέχεια θα με δεις να έχω στα αυτιά μου ψείρες (airpods τα ονομάζουν τώρα ) :)