ΕΙΟ: Η Ομοσπονδία ιστιοπλοΐας ζητά την αύξηση της χρηματοδότησης των σωματείων κατά 2.500 ευρώ

ΕΙΟ: Ζητά να αποδεχτούν τρία βασικά αιτήματα για να προσωρήσει πιο ομαλά το άθλημα της ιστιοπλοΐας

Η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας ζητά να ικανοποιηθούν τρία βασικά αιτήματα για να συνεχίσει να υπάρχει το άθλημα με αξιοπρέπεια.  Πρόκειται για την αύξηση της χρηματοδότησης των σωματείων κατά 2.500 ευρώ, τη νομιμοποίηση των εγκαταστάσεών τους και την αξιοποίηση του Athens International Sailing Center.

Στην τοποθέτησή της έκανε μια σύντομη αναδρομή για τις επίσημες θέσεις-προτάσεις της ΕΙΟ από το 2017 όσον αφορά τη μείωση του ορίου ηλικίας στο ανθρώπινο δυναμικό των ομοσπονδιών και την εκλογή των προέδρων μέχρι δυο θητείες, αλλά και “για την αναγκαιότητα μητρώου σωματείων, έτσι ώστε να εξαφανιστούν οι “μαϊμούδες”.

Η πρόεδρος της ΕΙΟ επισήμανε  ότι είναι επιβεβλημένη η αύξηση της χρηματοδότησης των σωματείων στα 2.500 ευρώ, αναφέρθηκε στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν με τις εγκαταστάσεις τους και επεσήμανε ότι είναι μονόδρομος η αξιοποίηση από την Πολιτεία του «Athens International Sailing Center» στην Ναυταθλητική Μαρίνα του Δήμου Καλλιθέας.

Αναλυτικά όσα είπε η  Νίκη Αναστασίου:

«Μέσα σε μια πολύ δύσκολη παγκόσμια συγκυρία, που ξεκίνησε αρχές του 2020 με την πανδημία και συνεχίζεται σήμερα με τον πόλεμο στην Ουκρανία, στην χώρα μας επιχειρούνται από την αθλητική ηγεσία σημαντικές αλλαγές προς τον εκσυγχρονισμό του ελληνικού αθλητισμού και την εναρμόνισή του με το διεθνές αθλητικό περιβάλλον.

Η Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία από το 2017 είχε μιλήσει δημόσια για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στον αθλητισμό, όπως επίσης για τη χρησιμότητα της ανανέωσης του ανθρώπινου δυναμικού στις ομοσπονδίες με όριο ηλικίας τα 65 χρόνια και με περιορισμό των θητειών σε δύο.

Εδώ και χρόνια επίσης είχαμε μιλήσει δημόσια και με επιστολές μας προς την Γ.Γ.Α για την ανάγκη ηλεκτρονικού μητρώου σωματείων ώστε να μπει φρένο σε σωματεία- μαϊμούδες, αφού πιστεύουμε ότι η πρόοδος του αθλήματός μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την υγιή λειτουργία των σωματείων μας. Γι’ αυτό και σταθήκαμε δίπλα στα σωματεία μας στην προσπάθειά τους να εγγραφούν και να αποκτήσουν όλα τα δικαιώματα που απορρέουν από αυτό. Ωστόσο, δυστυχώς διαπιστώνουμε δυσλειτουργίες και πιστεύουμε ότι το μητρώο πρέπει να απλοποιηθεί και να υπάρχει καλύτερη τεχνική υποστήριξη προς όφελος όλων.

Η χρηματοδότηση των σωματείων μας τα 2 τελευταία χρόνια τους έδωσε μια οικονομική ανάσα ώστε να καταφέρουν σε ένα ποσοστό να ανταποκριθούν στις αυξημένες ελεγκτικές απαιτήσεις της Πολιτείας. Ωστόσο, η φετινή αφετηρία των 1.600 ευρώ ίσα-ίσα έφτανε για να καλύψουν τα σωματεία δικηγόρο για την τροποποίηση του καταστατικού τους, λογιστή και δικηγόρο για το μητρώο κλπ. Γι’ αυτό είναι αναγκαίο η χρηματοδότηση του 2022 να ξεκινήσει από τα 2.500 ευρώ, όπως έγινε το 2020, με δεδομένα μάλιστα τα οικονομικά προβλήματα και όλες τις δυσκολίες της χρονικής συγκυρίας».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα