“Είναι σαν να έπεσε βόμβα” λέει ο διευθυντής της κλινικής covid στο Παπανικολάου

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τη φωτιά που ξέσπασε σήμερα, λίγα λεπτά πριν τις 9:00 το πρωί, στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης. Ένα ακόμη άτομο, συννοσηλευόμενο, φέρει βαριά εγκαύματα και είναι διασωληνομένο κι ένα τρίτο άτομο, που επίσης βρισκόταν στον ίδιο θάλαμο νοσηλεύεται με πιο ελαφρά εγκαύματα, σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε από τον 2ο όροφο της Β’ Πνευμονολογικής, που λειτουργεί ως πτέρυγα covid. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η φωτιά προκλήθηκε από ασθενή. Ωστόσο, αυτές είναι συγκεχυμένες ως προς τον τρόπο με τον οποίο προκλήθηκε η φωτιά, καθώς υπάρχουν πληροφορίες που κάνουν λόγο για διασωληνωμένο ασθενή που άναψε τσιγάρο κι άλλες που αναφέρουν ότι κινητό έσκασε στα χέρια ασθενούς με αποτέλεσμα να προκληθεί η φωτιά.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στο Thestival ο Διαμαντής Χλώρος, διευθυντής της κλινικής covid στο Παπανικολάου, η πτέρυγα αυτή έχει πλέον καταστραφεί και θα χρειαστεί τουλάχιστον μία εβδομάδα για να επαναλειτουργήσει. «Έχουν μείνει μόνον αποκαΐδια, είναι σαν να έχει πέσει βόμβα», λέει χαρακτηριστικά.

Στο τριώροφο κτήριο, νοσηλεύονταν συνολικά 56 ασθενείς με κορωνοϊό. «Οι καπνοί ήταν τόσο πυκνοί, που εμείς δεν μπορούσαμε να κάνουμε τίποτα. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε σε καμία κίνηση. Ευτυχώς η Πυροσβεστική έφτασε άμεσα και απεγκλώβισε συνολικά 36 άτομα που βρίσκονταν στον δεύτερο και τρίτο όροφο του κτηρίου».

Σημειώνεται ότι τα άτομα που διασώθηκαν από τη φωτιά νοσηλεύονται σε ΜΕΘ και σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου.

Το ανακριτικό της Πυροσβεστικής έχει αναλάβει να διερευνήσει την υπόθεση.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου