Εγκλήματα: Ποιες είναι οι λεπτομέρειες που δεν κανείς δεν είχε προσέξει-Δεν φαντάζεσαι…

Τα Εγκλήματα, η πρώτη ελληνική μαύρη κωμωδία που έκανε πρεμιέρα στον ΑΝΤ1 το 1998 και ολοκληρώθηκε το 2000, ήταν μια σειρά που κινδύνεψε να μην προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση. Χρήστος Χατζηπαναγιώτης (Αχιλλέας Μητρόπουλος), Υρώ Μανέ (Φλώρα Μητροπούλου), Κώστας Κόκλας (Αλέκος Παπαδήμας), Καίτη…. Κωνσταντίνου (Σωσώ Παπαδήμα), Μαρία Καβογιάννη (Κορίνα Μητροπούλου-Κουτσούμπα), Σούλα Αθανασιάδου (Μάχη Καραθάνου) , Αθηνόδωρος Προύσαλης (Αριστείδης Μητρόπουλος), Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (Τζώνυ Καραθάνος) και πολλοί άλλοι ηθοποιοί πρωταγωνίστησαν σε μια σειρά που σημάδεψε για πάντα τη σύγχρονη ελληνική τηλεόραση και για την οποία πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία είναι ακόμα άγνωστα στο ευρύ κοινό.

Η ιδέα για τη σειρά προέκυψε από τους Κώστα Κόκλα, Χρήστο Χατζηπαναγιώτη, Υρώ Μανέ, Καίτη Κωνσταντίνου και Μαρία Καβογιάννη, οι οποίοι τότε συμπρωταγωνιστούσαν στην θεατρική παράσταση Αναμείνατε στο Ακουστικό Σας. Oι ηθοποιοί, που ήθελαν να συνεργαστούν για να παίξουν όλοι μαζί στην τηλεόραση, πλησίασαν τον σεναριογράφο του Ντόλτσε Βίτα Λευτέρη Παπαπέτρου, ζητώντας του να γράψει ένα σενάριο για εκείνους.

Πράγματι ο Παπαπέτρου ετοίμασε ένα σχετικό σενάριο για σειρά και ο πρώτος παραγωγός της σειράς Νίκος Βεργέτης πίστεψε αμέσως στην ιδέα αυτή, γυρίζοντας τα πρώτα επεισόδιά της, χωρίς καν να έχει έρθει σε συμφωνία για την προβολή της με κάποιο τηλεοπτικό κανάλι.

Τόσο το MEGA, όσο και ο ΑΝΤ1 (αρχικά) είχαν απορρίψει τη σειρά, διότι ήταν πολύ προχωρημένη για τα δεδομένα της εποχής. Το τηλεοπτικό στέλεχος που πίστεψε στην επιτυχία της σειράς ήταν ο Γιάννης Λάτσιος και έτσι η σειρά προβλήθηκε τελικά από τον ΑΝΤ1.

Το πρώτο επεισόδιο της σειράς σημείωσε ελάχιστη τηλεθέαση, κάτω από όλα τα επεισόδια εκείνης της εβδομάδας, με ένα ποσοστό της τάξης του 16%, όταν η μέση τηλεθέαση των άλλων σειρών ήταν σχεδόν η διπλάσια. Στο 5ο επεισόδιο, κι ενώ ο αρχικός παραγωγός είχε ήδη αποχωρήσει, η σειρά σημείωσε ένα καλό ποσοστό θεαματικότητας και στη συνέχεια οι ηθοποιοί κατάφεραν να αναλάβει την παραγωγή η Ena Productions και να συνεχιστεί και για 2η σεζόν.

Μια έντονη διαφωνία ανάμεσα στον Χρήστο Χατζηπαναγιώτη και την Υρώ Μανέ στο πλαίσιο της θεατρικής παράστασης “Σεσουάρ για Δολοφόνους” όπου πρωταγωνιστούσαν το 1999 τούς ακολούθησε και στο τηλεοπτικό πλατό, με την ένταση αυτή να επηρεάζει τις σχέσεις τους καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Η Μαρία Καβογιάννη είχε δηλώσει πως κατά τη διάρκεια των εξωτερικών γυρισμάτων της σειράς πολλοί οδηγοί την είχαν περάσει πράγματι για ιερόδουλη.

Μια από τις πιο δύσκολες σκηνές της σειράς ήταν για την Μαρία Καβογιάννη αυτή του πνιγμού στη Σύρο, καθώς η ίδια επέπλεε – παρά τα βαρίδια που φορούσαν όλοι οι ηθοποιοί – και έπρεπε διαρκώς να την τραβούν προς τα κάτω.

Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, που απέκτησε μεγάλη φήμη μετά το ρόλο του Τζόνι, όταν παρακολουθούσε την 1η σεζόν της σειράς είχε αναπτύξει την επιθυμία να παίξει σε αυτήν και αρχικά είχε συμφωνήσει για μια guest εμφάνιση, όπως όμως ήρθαν τα πράγματα, έγινε βασικό μέλος του καστ.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΠΑ

Φανατική στο κουτσομπολιό! Δεν κουτσομπολεύω, μόνο γράφω γι΄αυτό. Δεν θα κάνω εγώ αυτά που κάνω για άλλους. Είσαι δημόσιο πρόσωπο και θέλει ο κόσμος να μάθει για εσένα. Αν το ξέρω θα του πω να είσαι σίγουρος. Μου αρέσουν οι βόλτες στην παραλία το βράδυ όπου όλα είναι ήρεμα και δεν μπορώ με τίποτα τον χειμώνα.