Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: «Η μικρή Λυδία ήδη εμφανίζει φόβο εγκατάλειψης!» – Ξέσπασε η μητέρα της Καρολάιν για τους γονείς του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Συζητήθηκε χθες κεκλεισμένων των θυρών στο Πρωτοδικείο της Αθήνας, η αίτηση της μητέρας της Καρολάιν να αλλάξουν οι όροι επικοινωνίας των γονέων του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου με τη μικρή Λυδία, αλλά και εκείνων για την αφαίρεση της επιμέλειας και της γονικής μέριμνας της Λυδίας από την οικογένεια της Καρολάιν.

Αιτία και για τις δύο αιτήσεις είναι το γεγονός ότι από τον περασμένο Οκτώβριο η μικρή Λυδία ζει στις Φιλιππίνες μαζί με τη γιαγιά και τη θεία της. Όπως έγινε επίσης γνωστό χθες, η μητέρα της Καρολάιν υποψιάζεται πως οι γονείς του Μπάμπη, έφεραν κρυφά σε επικοινωνία το παιδί με τον πατέρα του, κάτι το οποίο έχει απαγορεύσει το δικαστήριο.

«Η μικρή Λυδία ήδη εμφανίζει φόβο εγκατάλειψης!»

Σήμερα η ψυχίατρος, Άλκηστις Ηγουμενάκη, η οποία είναι η πραγματογνώμονας της οικογένειας της Καρολάιν ισχυρίστηκε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» πως οι γονείς του πιλότου δεν έχουν προσπαθήσει να έρθουν σε επικοινωνία με τη Λυδία ούτε μια φορά από τον περασμένο Οκτώβριο, οπότε και μετακόμισε στη Μανίλα.

«Η κυρία Σουζάνα χρησιμοποιεί το ελληνικό της τηλέφωνο. Όλον αυτόν τον καιρό δεν έχει δεχθεί ούτε μία κλήση από τους γονείς του Μπάμπη για να επικοινωνήσουν με το παιδί», είπε.

Σύμφωνα με την ίδια, το σημαντικό αυτή τη στιγμή είναι η Λυδία να νιώσει μια σταθερότητα, κάτι που μπορεί να της προσφέρει η γιαγιά της και η οικογένεια της θείας της στις Φιλιππίνες.

«Το παιδί έχει ζήσει ένα τραυματικό γεγονός, κι αυτό έχει “γράψει” υποσυνείδητό του. Έχει βιώσει την εγκατάλειψη, ο πατέρας της το άφησε πάνω στη νεκρή μητέρα του και βίωσε και τον βίαιο σκοτωμό του σκύλου της οικογένειας. Ήδη εμφανίζει φόβο εγκατάλειψης. Κάθε φορά που η θεία ή η γιαγιά φεύγουν από το δωμάτιο, στο οποίο βρίσκεται σπαράζει στο κλάμα», είπε η κ. Ηγουμενάκη.

Η ίδια υποστήριξε τέλος πως το παιδί έχει ανάγκη να γνωρίζει ποιο θα είναι αυτό το άτομο που θα το στηρίξει σε περίπτωση που κάποιος από την οικογένεια πάθει κάτι κακό και πως η πυρηνική οικογένεια είναι το πιο κατάλληλο μοντέλο για να μεγαλώσει η Λυδία.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου