Εδώ είναι τρία λάθη που κάνουμε όλοι κατά τη διάρκεια του ντους!

Είναι πολύ πιθανό να κάνετε αυτά τα λάθη όταν κάνετε μπάνιο! Το ντους είναι μια από αυτές τις καθημερινές ρουτίνες που κάνετε χωρίς καν να το σκεφτείτε. Βαμμένο ως συνήθεια από την παιδική ηλικία, ντους με τον ίδιο τρόπο μέρα με τη μέρα χρησιμοποιώντας μια ρουφηξιά ντους, ένα σαπούνι ή ένα νιπτήρα. ο καθένας έχει τις δικές του προτιμήσεις….

Αλλά ενώ μπορεί να είστε πεπεισμένοι ότι κάνετε ντους με τον σωστό τρόπο, ξέρετε ότι υπάρχουν κάποια ντους και δεν πρέπει . Εδώ είναι 3 λάθη που σίγουρα κάνετε κάθε μέρα και πρέπει να σταματήσετε αμέσως.

Πλύνετε το πρόσωπό σας στο ντους
Σε αντίθεση με τη δημοφιλή πεποίθηση, το ντους δεν είναι το ιδανικό μέρος για να πλύνετε το πρόσωπό σας . Γιατί είναι αυτό? Επειδή η θερμοκρασία του νερού που χρησιμοποιείτε στο σώμα σας είναι συχνά πολύ ζεστή για το πολύ λεπτό δέρμα στο πρόσωπό σας . Το αποτέλεσμα? Το νερό που είναι πολύ ζεστό στεγνώνει και ερεθίζει την επιδερμίδα σας. Στη συνέχεια μπορεί να εμφανιστούν ξηρά μπαλώματα και ερυθρότητα.

Ξεχάστε να πλύνετε τα πόδια σας
Λίγοι το παραδέχονται, αλλά πολλοί δεν πλένουν τα πόδια τους στο ντους . Υποθέτοντας ότι βρίσκονται σε άμεση επαφή με το σαπουνόνερο που γλιστράει από το δέρμα, ορισμένοι πιστεύουν ότι αυτό είναι αρκετό και δεν τρίβουν τα πόδια τους. Ωστόσο, ισχύει το αντίθετο. Με τον ιδρώτα και τα βακτήρια να κολλάνε στα πόδια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, είναι σημαντικό να τα πλένετε σωστά πλένοντας μεταξύ κάθε δακτύλου.

Αφήνοντας το σαπούνι, το αφρό ντους ή το ξυράφι στο ντους
Ενώ είναι πολύ πρακτικό να αφήνετε το σαπούνι, το ξυράφι ή το αφρό ντους που βρίσκεται στο ντους ή στην μπανιέρα, από άποψη υγιεινής, αυτό απέχει πολύ από το ιδανικό . Το μπάνιο είναι μια ζεστή και υγρή περιοχή που ευνοεί τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων .

Εάν τα αξεσουάρ ντους σας παραμείνουν σε αυτό το περιβάλλον, θα γεμίσουν με μικρόβια που θα εφαρμόσετε στη συνέχεια απευθείας στο δέρμα σας την επόμενη φορά που θα τα χρησιμοποιήσετε. Μόλις τα χρησιμοποιήσετε, είναι καλύτερα να τα ξεπλύνετε, να τα αφήσετε να στεγνώσουν και μετά να τα αφήσετε.

Τώρα τι γίνεται με το κατούρnμα στο ντους; Ναι ή όχι;

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου