Έχεις υπέρταση; Αυτός είναι ο νούμερο 1 τρόπος για να ρυθμίσεις την πίεσή σου-Θα το δοκιμάσεις;

Η μουσική είναι ένα σημαντικό μέρος της ζωής σχεδόν κάθε ατόμου – ακόμα κι αν δεν την ακούμε μόνοι μας, την ακούμε τακτικά σε καταστήματα, κομμωτήρια, ταξί κ.λπ. ή θαυμαστές συγκεκριμένων στυλ και κατευθύνσεων. Πώς επηρεάζει η μουσική την κατάσταση του πιο σημαντικού μυός στο σώμα μας; Εν συντομία, το αποτέλεσμα είναι θετικό. Όταν οι άνθρωποι ξεκουράζονται και ακούνε μουσική, ο καρδιακός τους παλμός αυξάνεται αμέσως σε σύγκριση με αυτό που ήταν μόλις ένα λεπτό.

Εάν η μουσική ηρεμήσει και χαλαρώσει , τότε η αλλαγή μπορεί να είναι ελάχιστη. Εάν διεγείρει – είναι αρκετά αισθητό. Ο αυξημένος ή μειωμένος καρδιακός ρυθμός εξαρτάται από το συμπαθητικό και παρασυμπαθητικό νευρικό σύστημα – το πρώτο διασκορπίζει το ρυθμό, το δεύτερο το επιβραδύνει.

Η μουσική εκπαιδεύει την αλληλεπίδραση αυτών των συστημάτων και την επιρροή τους στο έργο του καρδιακού μυός, η οποία είναι χρήσιμη σε όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν την προπόνηση. Μαζί με την αλλαγή του ρυθμού της καρδιάς, η διάθεση και η ευεξία ενός ατόμου αλλάζουν. Έτσι, εάν θέλετε να αρχίσετε να κινείτε, ενεργοποιήστε τη μουσική.

Είναι πολύ δύσκολο για ένα σώμα να ανησυχεί ταυτόχρονα και να αντιλαμβάνεται τον ρυθμό της μουσικής – αποδεικνύεται ότι η μουσική μπορεί πραγματικά να μειώσει το επίπεδο του άγχους και επίσης να ανακουφίσει τον πόνο και άλλες δυσάρεστες διαδικασίες. Ωστόσο, όχι μόνο η ήσυχη, ευχάριστη μουσική μπορεί να ομαλοποιήσει την αναπνοή, καθιστώντας την βαθύτερη και πιο αργή, γεγονός που μειώνει επίσης την πίεση.

Φυσικά, η μουσική δεν μπορεί να αντικαταστήσει την ιατρική, αλλά μπορεί να λειτουργήσει ως μέρος της θεραπείας. Στο τέλος, ακόμη και οι μικρές αλλαγές παρατείνουν τη ζωή. Τα ισχυρά παυσίπονα επηρεάζουν τους υποδοχείς οπιοειδών και προάγουν την απελευθέρωση της οξυτοκίνης. Αποδεικνύεται ότι η καλή μουσική βοηθά επίσης στην παραγωγή οξυτοκίνης, μειώνοντας την αίσθηση του πόνου.

Η κατάθλιψη και οι καρδιαγγειακές παθήσεις συμβαδίζουν – προκαλούν ο ένας τον άλλον και συμβάλλουν στην εξέλιξη του άλλου. Οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η μουσική θεραπεία είναι ένα σοβαρό εργαλείο για την καταπολέμηση της κατάθλιψης, πράγμα που σημαίνει ότι βοηθά και βελτιώνει την υγεία της καρδιάς και γενικά ολόκληρου του κυκλοφορικού συστήματος.

Ως εκ τούτου, οι ειδικοί των ΗΠΑ πιστεύουν ότι η μουσική είναι ένα εργαλείο για τη θεραπεία ασθενειών που σχετίζονται με τα καρδιαγγειακά προβλήματα του ασθενούς. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπάρχουν μελέτες στις οποίες συμμετέχουν άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη και από καρδιαγγειακές παθήσεις.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου