Έχεις τηλεόραση στο υπνοδωμάτιο σου; Δεν φαντάζεσαι τι μπορείς να πάθεις!

Θα μπορούσε η τηλεόραση στην κρεβατοκάμαρά σου να επηρεάσει την σεξοuαλική σου διάθεση; Η τηλεόραση θα μπορούσε πράγματι να αυξήσει την απόσταση μεταξύ ενός ζευγαριού εάν γίνεται κατάχρησή της. Ωστόσο, θα μπορούσε επίσης να παράγει υπέροχες κοινές στιγμές και σε καμία περίπτωση δεν σας εμποδίζει να την απολαμβάνετε μαζί.

Η τηλεόραση δεν είναι απαραίτητα ιδανική κατά την διάρκεια μιας συζήτησης σε μια σχέση. Μπορεί να είναι δύσκολο να τραβήξετε την προσοχή σας μακριά από αυτή όταν είναι ενεργοποιημένη. Όταν μπαίνει μάλιστα στο χώρο της κρεβατοκάμαρας, μπορεί επίσης να γίνει ο χειρότερος εχθρός της λίμπιντο .

Ο Ζακ Γουένμπεργκ, σεχολόγος στο Ινστιτούτο Σεξολογίας του Παρισιού, δήλωσε:

Η τηλεόραση σκοτώνει τον έpωτα, επειδή φαίνεται να διαταράσσει τις προσωπικές στιγμές του ζευγαριού.
Η ψυχοκοινωνιολόγος Patricia Delahaie συμφώνησε μαζί του για το θέμα και δήλωσε ότι:

Οτιδήποτε αφαιρεί την προσοχή από τον σύντροφό σας και την έκφραση τρυφερότητας είναι απειλητικό για τα ζευγάρια. Η τηλεόραση αποσπά την προσοχή σας από τον σύντροφό σας..
Μειωμένη σεξοuαλική δραστηριότητα
Η απόσταση που καθορίζει η τηλεόραση μεταξύ ενός ζευγαριού θα μπορούσε να έχει πραγματικό αντίκτυπο στη συχνότητα των σεξοuαλικών αλληλεπιδράσεων . Για τον Jacques Waynberg:

Όταν βρίσκεστε μπροστά σε μία οθόνη θα μειώσει τον χρόνο για εpωτική δραστηριότητα, επειδή στρέφετε την προσοχή σας αλλού.

Ενώ η κρεβατοκάμαρα είναι ένα μέρος που υποτίθεται ότι φέρνει κοντά τα ζευγάρια , η τηλεόραση θα μπορούσε να διαταράξει αυτόν τον οικείο χώρο και θα μπορούσε ακόμη και να γίνει «δικαιολογία για την αποφυγή του σεχ». Επιπλέον, προσθέτει παράγοντες όπως η υπερσύνδεση (χρησιμοποιώντας πολλές ηλεκτρονικές εφαρμογές) ή το άγχος, που μας εμποδίζουν να ακούσουμε το σώμα και τις επιθυμίες μας . Η κρεβατοκάμαρα, η οποία θα πρέπει να αποτελεί ασπίδα έναντι αυτών των παραγόντων, μπορεί με τη σειρά της να επηρεαστεί αρνητικά βάζοντας την τηλεόραση σε αυτό το χώρο.

Ωστόσο, δεν πρέπει να δαιμονοποιούμε εντελώς τις τηλεοράσεις, οι οποίες μπορεί να ενώσουν τα ζευγάρια εάν χρησιμοποιηθούν σωστά. Η συνομιλία ή η σωματική επαφή μπροστά από ένα πρόγραμμα, για παράδειγμα, είναι δύο τρόποι ενθάρρυνσης των ζευγαριών να έρθουν κοντά και όχι να σκοτώνουν τη διάθεση.

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα