Έχεις συχνά πονοκεφάλους; Αυτή είναι η συχνότερη αιτία-Πρόσεξε τι να αποφεύγεις!

Όλοι αισθάνονται κατάθλιψη και άγχος σε κάποιο σημείο της ζωής.Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα αρνητικά σας συναισθήματα συχνά συνδυάζονται με οδυνηρές αισθήσεις στο κεφάλι;Οι ειδικοί λένε ότι οι λόγοι αφορούν την ανισορροπία των χημικών ουσιών του εγκεφάλου.Τα εγκεφαλικά σας κύτταρα χρησιμοποιούν νευροδιαβιβαστή που……. ονομάζεται σεροτονίνη για να ρυθμίσουν τη διάθεσή σας, την αντίληψη του πόνου και τις συνήθειες ύπνου.

Ως εκ τούτου, οι αλλαγές στη διάθεση μπορεί να αλλάξουν τη χημεία του εγκεφάλου σας, την ανοχή του πόνου και μπορεί να προκαλέσουν πονοκέφαλο.

Ταυτόχρονα, μελέτες διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι, που πάσχουν από ημικρανίες, είναι πολύ πιο πιθανό να υποστούν κατάθλιψη.

Μία μελέτη, στην οποία συμμετείχαν 588 συμμετέχοντες από την κλινική πονοκεφάλου, έδειξε ότι τα άτομα με κατάθλιψη και άγχος είχαν συχνότερες επιθέσεις ημικρανίας από άλλους.

Στην πραγματικότητα ο ακατάλληλος ύπνος μπορεί να επιδεινώσει την κατάθλιψη , καθώς και να επιδεινώσει τα συμπτώματα του φόβου.

Πίστωση: Freepik

Οι ιατροί δεν έχουν ειδικό όνομα για πονοκέφαλο, που σχετίζεται με άγχος και άγχος.

Μερικοί από εμάς αισθάνονται σαν κάτι σφιχτό να πιέζει ολόκληρο το κεφάλι. Αυτό το συναίσθημα είναι γνωστό ως κεφαλαλγία έντασης. Είναι ο πιο διαδεδομένος και ήπιος τύπος πονοκεφάλων που προκαλούνται από στρες.

Σε άλλες περιπτώσεις, τα αρνητικά συναισθήματα προκαλούν πονοκεφάλους της ημικρανίας, που είναι ένας έντονος πόνος, που συνήθως αισθάνεται γύρω από τους ναούς και πίσω από ένα από τα μάτια ή ένα από τα αυτιά. Συχνά συνοδεύεται από ναυτία, έμετο και αυξημένη ευαισθησία στο φως και τους ήχους.

Πίστωση: Freepik

Κλασικά, τα άτομα με ημικρανία βιώνουν την λεγόμενη αύρα. Είναι ένας συνδυασμός οπτικών σημείων (αναλαμπές, θολό όραμα), που προηγείται του πόνου στο κεφάλι.

Δεν είναι ασυνήθιστο ότι τα άτομα που πάσχουν από ημικρανία, έχουν οικογενειακό ιστορικό αυτής της πάθησης.

Ο σπανιότερος και ο πιο σοβαρός πονοκέφαλος είναι ένας πονοκέφαλος συμπλέγματος. Το κάψιμο και ο έντονος πόνος πίσω από τα μάτια μπορεί να έρχονται λίγες ώρες την ημέρα για αρκετούς μήνες και στη συνέχεια να εξαφανιστούν χωρίς καμία θεραπεία.

Πίστωση: Freepik

Έτσι, εάν τα συναισθήματά σας και ο τρόπος που αισθάνεστε πόνο έχουν τις ίδιες οδούς και τα ίδια σήματα, είναι δυνατόν να διορθώσετε ταυτόχρονα τους πονοκεφάλους και την κατάθλιψη;

Οι επιστήμονες υποθέτουν ότι η επαρκής θεραπεία, που συνταγογραφείται για να κάνει τους πονοκεφάλους λιγότερο συχνές, μπορεί επίσης να μειώσει τους κινδύνους άγχους και μελαγχολίας σε ασθενείς με ημικρανίες ή άλλους πονοκεφάλους.

Πίστωση: Freepik

Εάν αισθάνεστε κατάθλιψη όλη την ώρα και αντιμετωπίζετε πονοκεφάλους πολύ συχνά, ο γιατρός σας μπορεί να σας βοηθήσει να επιλέξετε αποτελεσματικά φάρμακα για να βελτιώσετε την ψυχική και σωματική σας υγεία.

Η θεραπεία γνωσιακής συμπεριφοράς είναι μια άλλη καλή επιλογή για να απαλλαγείτε από πονοκέφαλο και κατάθλιψη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πίστωση: Freepik

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου