Έχεις μόνιμα παγωμένα χέρια; Δες τι μπορεί να το προκαλεί-Η σπάνια ασθένεια που όλοι πρέπει να μάθουμε!

Βρίσκεστε πάντα στον εαυτό σας να τρίβετε τα χέρια σας προσπαθώντας να τα ζεστάνετε ακόμα και όταν δεν είναι τόσο κρύο έξω; Ή μήπως βιώνετε μια οδυνηρή αίσθηση κατάψυξης στα δάχτυλα των ποδιών σας κάθε τόσο; Λοιπόν, αυτά μπορεί να είναι σημάδια ότι πάσχετε από αυτήν τη σπάνια ασθένεια….. Καθώς ο χειμώνας πλησιάζει γρήγορα και οι θερμοκρασίες πέφτουν, ίσως σκεφτείτε να επενδύσετε σε ένα χαριτωμένο νέο ζευγάρι γάντια και παχιές θερμικές κάλτσες για να διατηρήσετε αυτά τα άκρα ζεστά. Αλλά, τι γίνεται αν βιώνετε συνεχώς αυτήν την αίσθηση κρύου ακόμη και όταν είστε σε εσωτερικούς χώρους ή όταν δεν είναι αρκετά κρύο για να δικαιολογήσετε αυτό το μούδιασμα συναίσθημα; Θα μπορούσατε ενδεχομένως να προσβληθείτε από τη νόσο του Raynaud

Ο Δρ Clare Morrison, GP και σύμβουλος στο MedExpress εξηγεί ότι:

Η νόσος του Raynaud προκαλείται από σπασμούς των αρτηριών που παρέχουν αίμα στα δάχτυλα και / ή στα δάχτυλα των ποδιών. Αυτό τείνει να συμβεί όταν το περιβάλλον είναι κρύο, αλλά μερικές φορές μπορεί να προκαλείται από άγχος.
Τι να αποφύγετε εάν ανησυχείτε ότι μπορεί να πάσχετε από αυτήν την ασθένεια;
Αν και οι έρευνες δεν έχουν ακόμη βρει μια άμεση αιτία, περισσότερες γυναίκες πάσχουν από αυτή την ασθένεια από ό, τι οι άνδρες και έχει επίσης αποδειχθεί ότι είναι κληρονομική και συνδέεται με άλλες ασθένειες όπως το σκληρόδερμα. Το κάπνισμα και η καφεΐνη πρέπει να αποφεύγει και η λήψη χαπιών οιστρογόνων, β-αποκλειστών και η εργασία με βαρέως τύπου δονούμενα ηλεκτρικά εργαλεία μπορεί να επιδεινώσει την κατάσταση.

Τι μπορεί να βοηθήσει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων της νόσου του Raynaud;
Περιστασιακά, η κατάσταση μπορεί να επηρεάσει τα αυτιά, τη μύτη, τα χείλη και ακόμη και τις θηλές. Μπορεί επίσης να υπάρχει πόνος, μούδιασμα, καρφίτσες και βελόνες και δυσκολία μετακίνησης των προσβεβλημένων περιοχών. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει λεπτά ή ώρες.

Δυστυχώς, μέχρι στιγμής, δεν έχει βρεθεί θεραπεία για την άμεση θεραπεία της νόσου, αλλά υπάρχουν ορισμένα πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να διαχειριστείτε αυτά τα συμπτώματα. Πρώτα, δοκιμάστε να κοιτάξετε γάντια και κάλτσες που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για τη νόσο του Raynaud. Μπορούν επίσης να είναι χρήσιμα τα μπουκάλια ζεστού νερού ή ακόμη και οι αποκλειστές καναλιών ασβεστίου που έχουν συνταγογραφηθεί από το γιατρό.

Τέλος, προσέξτε την κυκλοφορία σας όταν βρίσκεστε σε πιο ψυχρά περιβάλλοντα . Στρώστε και ετοιμαστείτε εάν πρέπει να έχετε γενναία ψυχρότερα κλίματα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία