Δόμνα Μιχαηλίδου: Κλείνει οριστικά το ορφανοτροφείο-κολαστήριο στην Αττική

Κλείνει την επόμενη εβδομάδα , δια παντός, το ορφανοτροφείο στην Αττική για το οποίο πριν τα  Χριστούγεννα υπήρξαν καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών, όπως αποκάλυψε μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ η αρμόδια υφυπουργός προνοίας και κοινωνικής αλληλεγγύης  Δόμνα Μιχαηλίδου.

Η υφυπουργός επισήμανε ότι από τα 30 παιδιά που ζούσαν στην δομή, σήμερα φιλοξενούνται μόνο δύο,τα οποία θα δοθούν σε ανάδοχη οικογένεια και την επόμενη βδομάδα δεν υπάρχει κανένα.

Πρόσθεσε ότι μέσα σε μια εβδομάδα θα έρθει  η υπουργική απόφαση, που θα προβλέπει το πλαίσιο αδειοδότησης και τις προδιάγραφες λειτουργίας των δομών που φιλοξενούν ανηλίκους.

Υπενθυμίζεται πως η φυπουργός μιλώντας στον ΣΚΑΪ, είχε εξηγήσει πως υπήρχαν καταγγελίες για σεξουαλικές σχέσεις μεταξύ των αγοριών από την ηλικία των 7 μέχρι των 11 ετών μπροστά σε εργαζομένους.

«Η καταγγελία δεν διευκρινίζει αν οι εργαζόμενοι τους έβαζαν να τα κάνουν, αναφέρει όμως συγκεκριμένες σεξουαλικές σχέσεις και πράξεις μεταξύ πολύ μικρών αγοριών και δεν υπήρχε καμία αντίδραση ή παρέμβαση από τους εργαζόμενους».

Επιπλέον, η κ. Μιχαηλίδου είχε αναφέρει ότι με βάση την καταγγελία, γυναίκες που δουλεύουν στο ορφανοτροφείο ασκούσαν σωματική βία στα παιδιά ενώ αναφέρεται ότι υπήρχε και δωμάτιο-αποθήκη που το χρησιμοποιούσαν σαν τιμωρητήριο. Μάλιστα αποκαλύπτει πως τους χορηγούσαν μέχρι και ληγμένα φάρμακα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου