Δημοσκόπηση: Καμία βοήθεια για την ακρίβεια τα μέτρα της κυβέρνησης – «Μούφα» το «καλάθι του νοικοκυριού»

Σχεδόν οι μισοί πολίτες που συμμετείχαν στη μηνιαία δημοσκόπηση της MARC για τον ΑΝΤ1, δηλώνουν ότι τα μέτρα της κυβέρνησης δεν προσέφεραν καμία βοήθεια στην αντιμετώπιση της ακρίβειας, ενώ ένα συντριπτικό ποσοστό της τάξης του 70% απαξιώνει το «καλάθι του νοικοκυριού» του Άδωνι Γεωργιάδη, δηλώνοντας ότι δεν συμβάλει στην συγκράτηση των τιμών.

Συγκεκριμένα, δεύτερο μέρος της δημοσκόπησης που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ANT1 oι αυξήσεις στα τρόφιμα/σούπερ μάρκετ είναι αυτές που «καίνε» περισσότερο τους πολίτες, όπως προκύπτει από τις απαντήσεις σε σχετικό ερώτημα.

Η συγκεκριμένη απάντηση συγκεντρώνει ποσοστό 54,7%, ενώ ακολουθούν οι αυξήσεις στην ηλεκτρική ενέργεια με 22,4%, στη βενζίνη με 10,1%, στο πετρέλαιο θέρμανσης/φυσικό αέριο με 8,3%, στα ενοίκια 1,9%, στην ένδυση/υπόδηση 0,4%.

«Σχεδόν καμία βοήθεια» κρίνει το 45,8% των ερωτηθέντων πως είναι τα μέτρα στήριξης που έχει λάβει η κυβέρνηση, ενώ το 34,8% τα χαρακτηρίζει «μικρή, αλλά αναγκαία βοήθεια» και το 18,8% ως «σημαντική βοήθεια».

Σχετικά με το «καλάθι του νοικοκυριού» και εάν αυτό συμβάλλει στην συγκράτηση των τιμών, το 70% εκτιμά πως «όχι» και «μάλλον όχι», ενώ το 27,3% κρίνει πως «ναι» και «μάλλον ναι».

dimoskopisi9

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου