Δήμος Κιλκίς: Πρόταση για καταφύγιο αδέσποτων ζώων συντροφιάς στο πρόγραμμα “Άργος”

Πρότυπη δομή για τη φιλοξενία των αδέσποτων ζώων συντροφιάς επιδιώκει να δημιουργήσει η Δημοτική Αρχή επιχειρώντας να αναδείξει, μέσω των χρηματοδοτικών προνοιών του προγράμματος ‘’Άργος’’, ένα σύγχρονο μοντέλο διαχείρισης που στηρίζεται στην ευζωία, στην παραμονή τους σε ένα ασφαλές περιβάλλον και ως φιλοσοφία ενθαρρύνει την υιοθεσία των αδέσποτων και υπογραμμίζει τη φιλική σχέση ανθρώπου με τα ζώα.
Με εισήγηση του Αντιδημάρχου Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Γιώργου Μπαλάσκα στην χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς αποφασίστηκε πλειοψηφικά η δέσμευση δημοτικής έκτασης πενήντα στρεμμάτων στην περιοχή του Σταυροχωρίου με σκοπό την ίδρυση καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού.

Η διασφάλιση χώρου με όλες τις απαραίτητες υποδομές (προσβασιμότητα, ρευματοδότηση, παροχή νερού) την οποία και διαθέτει η επιλεχθείσα περιοχή αποτελεί προαπαιτούμενο για την υποβολή πρότασης εκδήλωσης ενδιαφέροντος από την πλευρά του Δήμου στην πρόσκληση του προγράμματος ‘’Άργος’’ του Υπουργείου Εσωτερικών που λήγει στις 30 Απριλίου.

Ο Δήμος Κιλκίς κρατά ανοιχτή την πρόσκληση και διεκδικεί 336.300ευρώ για την κατασκευή εγκαταστάσεων καταφυγίου αδέσποτων ζώων συντροφιάς και τη διάθεση ανάλογου εξοπλισμού. Επιπλέον, μελετά την ανάπτυξη οργανωμένου χώρου δίπλα στην προτεινόμενη θέση του καταφυγίου ο οποίος θα λειτουργήσει ως πάρκο αναψυχής και θα είναι επισκέψιμος σε φιλόζωους, μαθητές σχολείων και σε όλους όσοι επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο. Ο προτεινόμενος σχεδιασμός να σημειωθεί ότι βρίσκει ομόφωνα σύμφωνη τη Διοίκηση του Φιλοζωικού Συλλόγου Κιλκίς στη βάση βελτίωσης των συνθηκών ζωής των αδέσποτων ζώων και της εξασφάλισης μιας σταθερής στέγης φιλοξενίας.

Εκτιμώντας ότι η δομή του καταφυγίου αδέσποτων ζώων μπορεί να απαντήσει πειστικά στην ευζωία, στην προστασία τους από βάναυσες και κακοποιητικές συμπεριφορές,στον ελεγχόμενο πληθυσμό μέσω του προγράμματος στειρώσεων, στην προώθηση της υιοθεσίας εγκαταλελειμμένων ζώων αλλά και να ανταποκριθεί στη δίκαια απαίτηση για την ασφάλεια των πολιτών από επιθέσεις αγελών στον δημόσιο χώρο, η Δημοτική Αρχή Κιλκίς θα εντείνει τις ενέργειές της για την επιτυχή συμμετοχή της στο πρόγραμμα ‘’Άργος’’ και θα διεκδικήσει γενναίες πιστώσεις για την ολοκλήρωση του καινοτόμου σχεδιασμού διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου