Δήμος Καλαμαριάς: Ιατρική κάλυψη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία

Δωρεάν ιστροφαρμακευτική περίθαλψη προσφέρει ο Δήμος Καλαμαριάς και η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης, Δημόσια Υγείας & Ισότητας των δύο φύλων, στους πρόσφυγες από την Ουκρανία.

Το Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους υπηκόους της Ουκρανίας, που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους λόγω του εκεί διεξαγομένου πολέμου και διαμένουν στον Δήμο Καλαμαριάς. Οι Ουκρανοί υπήκοοι, σύμφωνα με το άρθρο 38 Ν. 4865/2021 (ΦΕΚ Α΄238)εντάσσονται στις ανασφάλιστες -ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, δικαιούμενοι νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς επίσης έχουν και το δικαίωμα να συνταγογραφούν φάρμακα και να διενεργούν τις απαιτούμενες θεραπευτικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις.

Ως πολίτες τρίτης Χώρας, πρέπει να κατέχουν ή να αποκτούν ΑΜΚΑ. Μέχρι την απόκτησή του, οι υπηρεσίες Υγείας θα παρέχονται κανονικά με την επίδειξη είτε διαβατηρίου είτε σχετικού εγγράφου της Ελληνικής Αστυνομίας.
«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που άφησαν πίσω τη ζωή τους, για να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα. Αν μη τι άλλο αυτή τη μεταβατική περίοδο, οφείλουμε ως άνθρωποι να την κάνουμε, όσο πιο ανώδυνη γίνεται. Εξάλλου η Καλαμαριά γνωρίζει πολύ καλά από προσφυγιά» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Εύα Ντόντη-Μπανιώρα.

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου