Δημήτρης Λιγνάδης: Βγαίνει από τη φυλακή με αναστολή!

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας χορήγησε αναστολή στην εκτέλεση της ποινής στον Δημήτρη Λιγνάδη.

Όπως ανακοίνωσε η πρόεδρος, η απόφαση για αναστολή στην έφεση του Δημήτρη Λιγνάδη ελήφθη με πλειοψηφία 4 προς 3, με μειοψηφούντες δύο ενόρκους και μία δικαστή. Οι τελευταίοι έκριναν ότι ο ηθοποιός πρέπει να παραμείνει στη φυλακή.

Το δικαστήριο όρισε για την έξοδο του Λιγνάδη από τη φυλακή τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης κάθε 1, 6 και 20 του μήνα σε Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας του, καθώς και χρηματική εγγύηση 30.000 ευρώ, τα οποία πρέπει να καταβάλει έως τις 23 Ιουλίου.

Η απόφαση αναγνώστηκε εν μέσω έντονων αντιδράσεων και αποδοκιμασιών από την πλευρά των θυμάτων και μελών του ακροατηρίου. «Ντροπή σας, έχετε παιδιά αφήνετε ελεύθερο ένα βιαστή παιδιών», ακούστηκε μεταξύ άλλων.

Ο κατηγορούμενος, από την πλευρά του, άκουσε αμίλητος την απόφαση.

Νωρίτερα, το δικαστήριο είχε επιβάλει τελική ποινή δωδεκαετούς κάθειρξης στον Λιγνάδη για δύο βιασμούς 17χρονων αγοριών το 2015.

Η απόφαση για τα κατά συγχώνευση δώδεκα χρόνια κάθειρξης ελήφθη κατά πλειοψηφία 4-3 με έναν ένορκο, την πρόεδρο του δικαστηρίου και μια τακτική δικαστή να διατυπώνουν τη γνώμη ότι ο κατηγορούμενος θα έπρεπε να καταδικαστεί συνολικά σε έντεκα χρόνια κάθειρξη.

Ο Εισαγγελέας ζήτησε να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση για τον άλλοτε επικεφαλής του Εθνικού Θεάτρου κρίνοντας ότι ο Λιγνάδης είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρξει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεων για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο.

Παράλληλα, κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Λιγνάδη.

Το δικαστήριο ομόφωνα αποφάσισε την απόρριψη του ελαφρυντικού του σύννομου βίου και με πλειοψηφία 5-2 της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, που είχε ζητήσει νωρίτερα η υπεράσπιση του ηθοποιού, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για δύο πράξεις βιασμού και αθώος για άλλες δύο.

Σημειώνεται πως ο Λιγνάδης σε λίγες ημέρες συμπληρώνει δεκαεπτά μήνες προσωρινής κράτησης.

iciao.gr

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία