Δήμητρα Λιάνη: Σπάει τη σιωπή της και μιλάει ξεκάθαρα για τον Σπυρόπουλο!

Η Δήμητρα Λιάνη-Παπανδρέου υπήρξε η τρίτη κατά σειρά σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου. Γεννήθηκε στην Ελευσίνα στις 30 Απριλίου του 1955. Είναι κόρη του υποστράτηγου Πεζικού Κωνσταντίνου Λιάνη ο οποίος καταγόταν από την Κλεισούρα Καστοριάς (μετά τον πόλεμο μετοίκησαν στο Αμύνταιο Φλώρινας), και διακρίθηκε στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Είναι επίσης ανιψιά του καθηγητή, υπουργού και διπλωμάτη Γεωργίου Λιάνη και πρώτη εξαδέλφη του πρώην βουλευτή και υπουργού Γιώργου Λιάνη. Η εpωτική σχέση της με τον Ανδρέα Παπανδρέου, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα της εποχής, ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1986. Τότε ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε ταξιδέψει στο Πεκίνο για να συναντηθεί με τον Τενγκ Σιαοπίνγκ (που ήταν ο ηγέτης της Κίνας μετά τον θάνατο του Μάο), συνοδευόμενος από τον υπουργό Εξωτερικών Κάρολο Παπούλια και τον υπουργό Εμπορίου Γιώργο Κατσιφάρα.

δήμητρα λιάνη, δήμητρα λιάνη σπίτι, δήμητρα λιάνη ανδρέας παπανδρέου γάμος, δήμητρα λιάνη σύνταξη, δήμητρα λιάνη κώστας σπυρόπουλος, δήμητρα λιάνη τώρα ηλικία, δήμητρα λιάνη γάμος, δήμητρα λιάνη instagram, δήμητρα λιάνη σπυρόπουλος, δήμητρα λιάνη γάμοι, δήμητρα λιάνη τώρα

Η σχέση έγινε ευρέως γνωστή κατά την κρίσιμη περίοδο όπου ο Ανδρέας Παπανδρέου νοσηλευόταν στο νοσοκομείο του Λονδίνου Χέρφιλντ για εγχείρηση καρδιάς υποφέροντας από φρικτούς πόνους (1988) και η Λιάνη τον φρόντιζε και του συμπαραστάθηκε, και επισημοποιήθηκε με γάμο στις 13 Ιουλίου του 1989.

Μετά το θάνατο του Ανδρέα Παπανδρέου (23 Ιουνίου 1996) η Δήμητρα Λιάνη απασχόλησε τον τύπο με δημοσιεύματα γύρω από την τύχη της βίλας της οδού Αγράμπελης (πρώην βίλα Λουμίδη) στην Εκάλη, την οποία είχε χτίσει ο Ανδρέας Παπανδρέου μετά τον γάμο τους.

Για καιρό η σχέση της με τον ηθοποιό Κώστα Σπυρόπουλο αιωρούταν ως φήμη. Την παραδέχθηκε η ίδια σε συνέντευξη της το 2005 (εφτά χρόνια μετά) όταν είχαν πια χωρίσει.

Έπειτα από τις δημόσιες καταγγελίες από σπουδαίες ηθοποιούς προς το πρόσωπο του Κώστα Σπυρόπουλου η Δήμητρα Λιάνη έσπασε την σιωπή της και σχολίασε τα γεγονότα.

δήμητρα λιάνη, δήμητρα λιάνη σπίτι, δήμητρα λιάνη ανδρέας παπανδρέου γάμος, δήμητρα λιάνη σύνταξη, δήμητρα λιάνη κώστας σπυρόπουλος, δήμητρα λιάνη τώρα ηλικία, δήμητρα λιάνη γάμος, δήμητρα λιάνη instagram, δήμητρα λιάνη σπυρόπουλος, δήμητρα λιάνη γάμοι, δήμητρα λιάνη τώρα

Την παρέμβασή της κάνει η Δήμητρα Παπανδρέου στις συγκλονιστικές καταγγελίες που παίρνουν τη μορφή χιονοστιβάδας και αφορούν σε σεξοuαλική παρενόχληση, βία η εκφοβισμό, στο χώρο του θεάτρου.

Η δήλωση της Δήμητρας Παπανδρέου έχει ιδιαίτερη σημασία, όταν γίνεται σχεδόν 48 ώρες από τις καταγγελίες σε βάρος του ηθοποιού Κώστα Σπυρόπουλου, με τον οποία φέρεται να είχε προσωπική σχέση στο παρελθόν.

Όπως η ίδια δήλωσε λοιπόν: «Ως γυναίκα θα ήθελα να παροτρύνω τις γυναίκες που τους συνέβη κάτι τέτοιο να ορθώσουν το ανάστημα τους και να καταγγείλουν τους θύτες τους. Τις νιώθω, τις κατανοώ και συμπαραστέκομαι. Όχι άλλη σιωπή

 

Written by ΕΛΛΗ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Έχω αποφοιτήσει απο ΙΙΕΚ δημοσιογραφίας. Λατρεύω να γράφω για gossip, showbiz και ότι έχει σχέση με αυτή. Βγάζω τα άπλυτα στην φόρα χωρίς φόβο και χωρίς πάθος. Εκνευρίζομαι με τα ψέματα. Λατρεύω το καλοκαίρι και την θάλασσα και δεν αλλάζω την Ελλάδα μας με τίποτα