Δήμαρχος Αμαρουσίου: «Εγκληματικά φαινόμενα απειλούν την ασφάλεια των δημοτών»

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου μετά και τους νέους βανδαλισμούς που σημειώθηκαν στα διοικητικά όρια του Δήμου ευθύνης του, δηλώνει επί της ουσίας, πως το Μαρούσι είναι μια πόλη αυξημένης επικινδυνότητας για τους κατοίκους.

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου με ανακοίνωσή του έκανε λόγο για εγκληματικά φαινόμενα άκρως επικίνδυνα για την ασφάλεια των δημοτών τα οποία επαναλαμβάνονται στο Δήμο Αμαρουσίου. Αφορμή για τα προαναφερόμενα στάθηκαν οι νεότεροι βανδαλισμοί που σημειώθηκαν στα διοικητικά όρια του Δήμου ευθύνης του κ.Αμπατζόγλου, με τον δήμαρχο να επισημαίνει, ότι το Μαρούσι είναι μια πόλη αυξημένης επικινδυνότητας για τους κατοίκους.

Θ. Αμπατζόγλου: «Εγκληματικά φαινόμενα που απειλούν έμμεσα ή άμεσα την ασφάλεια και την υγεία των Μαρουσιωτών»

Με αφορμή το νεότερο βανδαλισμό που υπέστη Δημοτική Περιουσία και συγκεκριμένα ο ανελκυστήρας της πεζογέφυρας επί της Λεωφόρου Κηφισίας αλλά και επαναλαμβανόμενα περιστατικά αλόγιστης ρύπανσης κοινόχρηστων χώρων στην πόλη του Αμαρουσίου, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Κάποιοι επιμένουν να βανδαλίζουν τη Δημοτική Περιουσία και να καταστρέφουν το περιβάλλον ως δείγμα της κακής τους παιδείας. Έτσι όμως επιβαρύνουν τον δημοτικό προϋπολογισμό και τα χρήματα που προορίζονται για έργα, δρομολογούνται για την αποκατάσταση των κακόβουλων ενεργειών ή/ και για τον καθαρισμό των κοινόχρηστων χώρων. Οι νομικές μας υπηρεσίες θα προχωρήσουν στις απαραίτητες μηνύσεις γιατί αυτά τα φαινόμενα είναι εγκληματικά και απειλούν έμμεσα ή άμεσα την ασφάλεια και την υγεία των Μαρουσιωτών. Παράλληλα καλούμε τους δημότες να καταγγέλλουν τα περιστατικά ανομίας στις αστυνομικές αρχές. Η ασφάλεια και ευταξία της πόλης μας, αφορά όλους το ίδιο».

Ο Δήμος Αμαρουσίου πριν από λίγους μήνες, προσέλαβε ιδιωτική εταιρία φύλαξης, προκειμένου να θωρακίσει την πόλη. Από τότε ο Δήμαρχος μιλούσε για προβλήματα ασφαλείας που ταλαιπωρούν τον Δήμο του.  Τότε είχε δηλώσει: «Αυτή η Δημοτική Αρχή ξεκίνησε τις διαδικασίες για τη σύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας αναγνωρίζοντας το πρόβλημα ασφάλειας τόσο στο κέντρο της πόλης όσο και στα Σχολεία. Ενώ προχωρούν αυτές οι ενέργειες που δυστυχώς είναι χρονοβόρες, προχωρούμε στη σύμβαση με εταιρία security προκειμένου να καλύψουμε αυτό το κενό. Βέβαια και αυτή η ενέργεια ήταν χρονοβόρα από τη στιγμή διενέργειας του διαγωνισμού, όμως τώρα είμαστε έτοιμοι να θωρακίσουμε την πόλη μας και να ενισχύσουμε την ασφάλεια των Μαρουσιωτών και ειδικότερα των νέων και ηλικιωμένων συμπολιτών μας. Η εταιρία security σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά το έργο της αστυνομίας, όμως συνεργάζεται μαζί της και σε σύνδεση με τη Γραμμή Δημότη 15321 όπου αναφέρονται περιστατικά, αποτελούν μία σύγχρονη ασπίδα προστασίας για τους Δημότες μας» είχε καταλήξει ο κ.Αμπατζόγλου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα