Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ολοκληρώνονται οι αγορεύσεις των συνηγόρων

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ολοκληρώνονται εκτός απροόπτου, σήμερα Τρίτη [3/5] οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης στο ΜΟΔ

Ολοκληρώνονται, εκτός απροόπτου, σήμερα Τρίτη [3/5] οι αγορεύσεις των συνηγόρων στη δίκη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στον πεζόδρομο της Γλάδστωνος, με κατηγορούμενους για θανατηφόρα σωματική βλάβη δύο επιχειρηματίες και τέσσερις αστυνομικούς.

Κατά την σημερινή 18η δικάσιμο αναμένεται να ολοκληρωθούν οι αγορεύσεις και των τελευταίων συνηγόρων υπεράσπισης ,με αυτές των κατηγορούμενων αστυνομικών. Έχουν προηγηθεί οι αγορεύσεις των συνηγόρων της οικογένειας του θύματος και έχουν επίσης αγορεύσει οι συνήγοροι των δύο πολιτών κατηγορουμένων, του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που καταγράφηκαν σε βίντεο να χτυπούν βάναυσα τον 33χρονο που για άγνωστη αιτία είχε εισέλθει στο κατάστημα του πρώτου εκ των δύο επιχειρηματιών.

Άμεσα οι αποφάσεις των κατηγορουμένων

Μετά την ολοκλήρωση των αγορεύσεων το δικαστήριο θα κληθεί να αποφασίσει επί της ενοχής ή μη ενός εκάστου εκ των έξι κατηγορουμένων και να αποδώσει δικαιοσύνη για τον θάνατο του 33χρονου. Ο κύκλος των συνηγόρων άρχισε μετά την αγόρευση του Εισαγγελέα Έδρας Σωτήρη Μπουγιούκου, που ζήτησε να κηρυχθούν ένοχοι οι δύο καταστηματάρχες και να αθωωθούν οι τέσσερις ένστολοι.

Κατά τον εισαγγελικό λειτουργό , οι μεν ιδιώτες έδρασαν με βία και τιμωρητική διάθεση πλην όμως “απερίσκεπτα” , οι δε αστυνομικοί έπραξαν τα ενδεδειγμένα χωρίς να προκύπτει συμβολή τους στο τραγικό αποτέλεσμα για τον Ζακ Κωστόπουλο.

Κατά την άποψη που εξέφρασαν στις αγορεύσεις στο δικαστήριο οι συνήγοροι προς υποστήριξη της κατηγορίας (Πολιτική Αγωγή), οι δικαστές θα πρέπει να μετατρέψουν την κατηγορία της θανατηφόρας σωματικής βλάβης που αντιμετωπίζουν οι δύο επιχειρηματίες σε ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο. Επίσης να μην δεχθούν την αθωωτική εισαγγελική πρόταση όσον αφορά τους αστυνομικούς και να τους κηρύξουν ενόχους για θανατηφόρα σωματική βλάβη. Επιπλέον ζήτησαν να αποδοθεί ρατσιστικό κίνητρο στις βίαιες πράξεις των δύο πολιτών.

Από την πλευρά τους οι συνήγοροι των δύο επιχειρηματιών τόνισαν πως δεν στοιχειοθετείται η αποδιδόμενη κατηγορία , ενώ αναφέρθηκαν σε ειδικές περιστάσεις, άμυνα ή νομιζόμενη άμυνα κ.α που αίρουν τον άδικο χαρακτήρα της πράξης. Το δικαστήριο έχει δώσει άλλες δύο δικασίμους για τις συνεδριάσεις του, μια για αύριο 4 Μαΐου και μία ακόμη στις 11 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα