Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: «Tην οδήγησε σε αδιέξοδο, έκλεισε τις ασφάλειες και στη άρχισε να τη θωπεύει…»

Συνεχίστηκε σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη.

Σήμερα κατέθεσε στενή φίλης της τρίτης ηθοποιού που καταγγέλλει τον πρωταγωνιστή Πέτρο Φιλιππίδη για απόπειρα βιασμού το 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του.

Η μάρτυρας κατέθεσε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου πως είχε συναντήσει το φερόμενο θύμα λίγα λεπτά μετά το καταγγελλόμενο συμβάν.

«Βρεθήκαμε και όταν την είδα τρόμαξα. Η κοπέλα ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Ήταν σκοτεινή, αμίλητη, σκεπτική, ήταν σαν να της είχε συμβεί κάτι πολύ τρομερό.

Τη ρώτησα τι έγινε και δεν ήταν σε θέση να απαντήσει. Μου είπε μόνο πως είναι χάλια, πως η συνάντηση πήγε χάλια και πως της επιτέθηκε.

Δεν μπορούσε να μιλήσει, ήταν έτοιμη να βάλει τα κλάματα. Δεδομένου ότι είχαμε να πάμε στην παράσταση δεν την πίεσα περισσότερο εκείνη τη στιγμή.

Τις επόμενες μέρες, όταν κάπως ηρέμησε, άρχισε να λέει λεπτομέρειες. Μου είπε ότι έζησε έναν εφιάλτη.

Ήταν ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής της και δεν το ευχόταν σε κανέναν να πάθει αυτό».

Όπως ισχυρίστηκε η μάρτυρας, η φίλη της είχε κανονίσει επαγγελματικό ραντεβού με τον Φιλιππίδη και μετά από αυτό είχαν κανονίσει να συναντηθούν οι δυο τους.

Όταν η φίλη της τής εξήγησε τι έγινε: «Δεν ήξερα τι να κάνω για να τη βοηθήσω, να την ανακουφίσω, πάρα μόνο να της πω ότι την πιστεύω και είμαι δίπλα της.

Με κάποιο τρόπο ήθελε να φύγει, να το αφήσει πίσω της, να το θάψει, ένιωθε να πνίγεται. Τη συμβούλεψα να μην έχει καμία επαφή με αυτόν τον άνθρωπο».

Μεταφέροντας όσα της είπε για την συνάντηση της με τον Φιλιππίδη η καταγγέλλουσα, η μάρτυρας κατέθεσε: «Συναντήθηκαν σε ένα καφέ για να του δώσει το βιογραφικό της, μετά ο κ. Φιλιππίδης της πρότεινε να την πάει στο σπίτι της.

Η Α. αρνήθηκε αλλά αυτός ήταν κάθετος, δεν δεχόταν αντίρρηση. Θέλοντας να είναι ευγενική και ελπίζοντας να συζητήσει μαζί του κάτι παραπάνω, δέχτηκε.

Του είπε ότι μένει Μεσογείων, όμως εκείνος έκανε αναστροφή και κατευθύνθηκε προς το Παλαιό Ψυχικό. Η φίλη μου τρόμαξε, του είπε ότι δεν πάνε προς τη σωστή κατεύθυνση και τότε εκείνος την πήγε σε ένα αδιέξοδο κι έκλεισε τις ασφάλειες του αυτοκινήτου», συνέχισε η μάρτυρας και πρόσθεσε: «Άπλωσε τα χέρια του και άρχισε να τη θωπεύει.

Άνοιξε το παντελόνι του κι άρχισε να αυνανίζεται. Τον απώθησε. Του ‘πε ‘θα σε βγάλω στα κανάλια’.

‘Θα μου κλ…. τα αρ…. τα κανάλια’, της απάντησε εκείνος και άρχισε να της σπρώχνει το κεφάλι από τον σβέρκο προς τα γεννητικά του όργανα».

Η γυναίκα, είπε στη φίλη της ότι αντιστεκόταν. Άρχισε να φωνάζει και να τον απωθεί με όση δύναμη είχε.

Εκείνος συνέχισε να της πιέζει το κεφάλι και να την πιέζει να του κάνει στοματικό έρωτα.

Όταν κατάλαβε ότι αντιστεκόταν σθεναρά και δεν θα ικανοποιούταν άνοιξε την πόρτα του αυτοκινήτου και την πέταξε έξω από το αυτοκίνητο λέγοντάς της ‘θες και ρόλο’».

Σε ερώτηση που δέχτηκε από το δικαστήριο, αν είπε στην φίλη της να καταγγείλει το περιστατικό η μάρτυρας απάντησε: «Δεν γνώριζα ότι είναι ποινικό αδίκημα. Είναι κάτι ακραίο.

Είχα μια ανάλογη εμπειρία κακοποίησης», είπε και ξέσπασε σε κλάματα όταν διηγήθηκε την δική της εμπειρία. Μάλιστα, το δικαστήριο διέκοψε για λίγα λεπτά λόγω της φόρτισης της μάρτυρος.

Στη συνέχεια, είπε: «Πώς θα τα έβαζε με τον Φιλιππίδη; Ήταν δυσανάλογα τα μεγέθη.

Δεν ήθελε να κάνει κάτι μην τον εξοργίσει. Μη της κόψει το δρόμο.

Αντί να βρει δουλειά, μήπως της κόψει τον δρόμο στη δουλειά. Μετά το περιστατικό έγινε ένα κενό. Εκεί που κυνηγούσε και διεκδικούσε, ξαφνικά σαν να ήθελε να χαθεί. Να είναι στα παρασκήνια.

Ήταν μια σεξουαλική επίθεση αποτρόπαια, που όμως δεν ξέραμε εκείνη την στιγμή πώς να το διαχειριστούμε, δεδομένου το ποιος ήταν ο δράστης…

Αυτό που υπερίσχυε ήταν οι συνέπειες που θα μπορούσε να έχει αυτό στη ζωή και τη δουλειά της. Στη ζυγαριά μπήκε ότι θα έπρεπε να απομακρυνθεί, να μην κάνει κάτι που θα μπορούσε να κινηθεί εναντίον της…».

Η σημερινή συνεδρίαση ήταν η τελευταία πριν από τις θερινές διακοπές. Η δίκη θα συνεχιστεί την 1η Σεπτεμβρίου.

iciao.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΕΜΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ

Έκανα το χόμπι μου επάγγελμα. Από μια ταπεινή blogger αποφάσισα να γίνω αρθρογράφος και ταυτόχρονα έχω ξεκινήσει μαθήματα για να γίνω και δημοσιογράφος. Αγαπώ την φύση και προτιμώ την φύση απο την βοή της πόλης. Μεγάλη μου επιθυμία κάποια στιγμή να καταφέρω να αποκτήσω ένα σπίτι μέσα στην φύση όπου θα ζω με ηρεμία