Δίκη Λιγνάδη: Εκτός φυλακής παρά την καταδίκη του

Δίκη Λιγνάδη: Εκτός φυλακής είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ύστερα από την απόφαση που πήρε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

Εκτός φυλακής είναι ο Δημήτρης Λιγνάδης, ύστερα από την απόφαση που πήρε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο. Ο γνωστός σκηνοθέτης καταδικάστηκε σε 12 χρόνια κάθειρξη, αλλά δε θα επιστρέψει άμεσα στο σωφρονιστικό ίδρυμα, καθώς οι δικαστές έκριναν ότι πρέπει να του δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό

Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψηφουσών 2 ενόρκων και μια συνέδρου που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη. Το δικαστήριο όρισε ομόφωνα περιοριστικούς όρους απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση τρεις φορές και εγγύηση 30.000 ευρώ (έως 29/7).

Μετά την ανακοίνωση της ποινής, ο εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην του δοθεί αναστολή μέχρι την έφεση. «Να μην έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα η έφεση γιατί είναι ύποπτος τέλεσης νέων αδικημάτων και δεν υπάρχει καμία αναγνώριση εκ μέρους του των πράξεών για τις οποίες κρίθηκε ένοχος από το δικαστήριο» σημείωσε ο εισαγγελικός λειτουργός.

Εν τέλει, η πρόταση του εισαγγελέα δεν έγινε δεκτή και δόθηκε η αναστολή. Αυτό είχε, μάλιστα, σαν αποτέλεσμα να υπάρξουν αντιδράσεις από ανθρώπους που ήταν στο δικαστήριο για την ανακοίνωση της ποινής του Δημήτρη Λιγνάδη. «Ντροπή», ήταν η λέξη που φώναζαν οι περισσότεροι έξω από τον χώρο.

Καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλακή για τους δυο βιασμούς

Ο Δημήτρης Λιγνάδης καταδικάστηκε για δυο βιασμούς σε 12 χρόνια φυλάκισης. Το δικαστήριο του επέβαλε συνολική ποινή κατά συγχώνευση. Και αυτή η απόφαση λήφθηκε κατά πλειοψηφία 4-3.

Συνολικά αποφάσισαν ποινή κάθειρξης 10 ετών για τον βιασμό ανηλίκου στο σπίτι του Δημήτρη Λιγνάδη στο Μεταξουργείο το 2015 και ποινή 5 ετών για τον βιασμό ανηλίκου στην Επίδαυρο το ίδιο έτος. Οι δικαστές έκριναν πως αυτές οι ποινές πρέπει να είναι η τιμωρία του ηθοποιού για τις δύο πράξεις βιασμού που τον έκριναν ένοχο

Την ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση είχε προτείνει ο εισαγγελέας μετά την απόφαση του δικαστήριο να κρίνει ένοχο τον Δημήτρη Λιγνάδη για τους δύο βιασμούς. 

Νωρίτερα, οι δικαστές ανακοίνωσαν αναλυτικά τις ποινές που επιβάλλουν στον σκηνοθέτη. Ειδικότερα:

για την πράξη σε βάρος του S. επιβλήθηκε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 5 ετών κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψήφισαν 2 ένορκοι και μια σύνεδρος που είχαν τη γνώμη για την επιβολή κάθειρξης 7 ετών
για την πράξη του βιασμού σε βάρος του Π.Φ επιβλήθηκε ποινή πρόσκαιρης κάθειρξης 10 ετών κατά πλειοψηφία (4-3), μειοψήφισαν μια ένορκος και η πρόεδρος και μια σύνεδρος που είχαν τη γνώμη για την επιβολή κάθειρξης 6 ετών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα