Διεύθυνση Άμεσης Δράσης Αττικής: Ολοκληρώθηκε η ειδική εκπαίδευση των στελεχών της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. [pics]

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της δια ζώσης εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων.

Ολοκληρώθηκε χθες, Σάββατο 2 Ιουλίου 2022, η ειδική εκπαίδευση αστυνομικών και ειδικών φρουρών που στελεχώνουν την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Αττικής , με τη συμμετοχή συνολικά 1.978 στελεχών.

Το σεμινάριο υλοποιήθηκε με τη μέθοδο της δια ζώσης εκπαίδευσης στις εγκαταστάσεις του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας (ΚΕ.ΜΕ.Α.), της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής και της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, κατά το χρονικό διάστημα από 29 Νοεμβρίου 2021 έως 2 Ιουλίου 2022, σε 21 εκπαιδευτικές σειρές.

Η εκπαίδευση είχε σκοπό να δώσει στους συμμετέχοντες αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς την απαραίτητη κατάρτιση και εξάσκηση, ώστε να καταστούν ικανοί να καλύψουν με επάρκεια τις υπηρεσιακές ανάγκες.

Για την επίτευξη του εκπαιδευτικού στόχου, καταρτίστηκε εξαήμερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, με πρακτικό και θεωρητικό μέρος, στο οποίο συνέβαλαν καθοριστικά και ουσιαστικά διακεκριμένοι καθηγητές πανεπιστημίων, εισαγγελικοί λειτουργοί, ειδικά καταρτισμένοι ιδιώτες καθηγητές και στελέχη της Ελληνικής Αστυνομίας.

Αντικείμενο της εκπαίδευσης αποτέλεσαν οι παρακάτω κύριες θεματικές ενότητες:

Στοιχεία Ουσιαστικού Ποινικού Δικαίου,
Στοιχεία Δικονομικού Ποινικού Δικαίου,
Ανθρώπινα Δικαιώματα – Ρατσισμός – Ξενοφοβία – Διεθνής Προστασία,
Θέματα Ψυχολογίας,
Οργανισμός – Κανονισμοί Ελληνικής Αστυνομίας,
Επαγγελματική Αγωγή – Κανόνες Δεοντολογίας – Στοιχεία Επικοινωνίας,
Αστυνομική Αυτοάμυνα και Αυτοπροστασία και
Οπλοτεχνική.

pagenews.gr

Ακολουθήστε το Neoblogs.gr στο Google News

Written by ΝΤΙΝΑ ΚΟΚΚΙΝΟΥ

Είμαι απόφοιτη της Πάντειου και αγαπώ πολύ την δημοσιογραφία, θα ήθελα μέσα απο τα κείμενα μου να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται ο κόσμος. Λατρεύω τα σκυλιά και ειδικά τον αγαπημένο μου Μίσα