Διακοπές στην Ισπανία ΧΩΡΙΣ καραντίνα ακόμα και για τους ανεμβολίαστους-Έρχεται και νέο κύμα covid!

Η Ισπανία ακολουθεί τα βήματα της Πορτογαλίας επιτρέποντας στους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου στη χώρα χωρίς την ανάγκη καραντίνας.

Για εκείνους που είναι απελπισμένοι για ηλιόλουστες διακοπές, η πιθανότητα ενός ταξιδιού χωρίς προβλήματα στην Ισπανία είναι λίγο πιο κοντά καθώς η χώρα αποφάσισε να ακολουθήσει τα βήματα της Πορτογαλίας και να ανοίξει τα σύνορά της στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς την ανάγκη καραντίνας.

Η Ισπανία δεν ανακοινώνει πλέον καραντίνα για αφίξεις στο Ηνωμένο Βασίλειο
Ένα επίσημο κρατικό δελτίο ανακοίνωσε ότι από τις 24 Μαΐου, οι Βρετανοί θα επιτρέπεται να επισκέπτονται την Ισπανία χωρίς να απαιτείται καραντίνα κατά την άφιξη.

Ο Δήμαρχος Αντόνιο, Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων του Μπενιντόρμ, της Κόστα Μπλάνκα και της Βαλένθια δήλωσε: «Αυτό είναι υπέροχο. Ό, τι σημαίνει άνοιγμα συνόρων και προσπάθεια ομαλοποίησης της κινητικότητας είναι καλά νέα. Είμαστε ενθουσιασμένοι με την ανακοίνωση. ”

Το σημαντικό πράγμα τώρα είναι ότι το Ηνωμένο Βασίλειο μας θέτει σε κατάσταση πράσινου φωτός. Περιμένουμε ότι πολλοί Βρετανοί τουρίστες θα έρθουν τώρα στην Ισπανία, αλλά το πράσινο φως θα ενθαρρύνει ακόμη περισσότερο.

Η Ισπανία παραμένει στην πορτοκαλί λίστα του ΗΒ
Δυστυχώς, παρά τη γενναιόδωρη ανακοίνωση της Ισπανίας, η χώρα παραμένει στον πορτοκαλί κατάλογο του Ηνωμένου Βασιλείου . Αυτό σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι που επιστρέφουν από την Ισπανία θα πρέπει να απομονωθούν για δέκα ημέρες μετά την επιστροφή τους.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ήταν επίσης ξεκάθαρη ότι οι κάτοικοι δεν πρέπει να κάνουν διακοπές σε κεχριμπάρι ή σε χώρες με κόκκινη λίστα . Ο υπουργός Υγείας Matt Hancock ανακοίνωσε σε ενημέρωση του Downing Street την περασμένη Τετάρτη:

Έχουμε απολύτως ξεκάθαρο ότι δεν πρέπει να πάτε σε μια ηλέκτρινη ή κόκκινη λίστα χωρών σε διακοπές, θα πρέπει να πάτε μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις.

Επί του παρόντος, οι κάτοικοι του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν συμβουλευτεί να κάνουν ταξίδια αναψυχής μόνο σε χώρες με πράσινη λίστα όπως:

Πορτογαλία
Ισραήλ
Σιγκαπούρη
Αυστραλία
Νέα Ζηλανδία
Μπρουνέι
Ισλανδία
Γιβραλτάρ
Νήσοι Φώκλαντ
Νήσοι Φερόες
Νότια Γεωργία και Νότια Νησιά Σάντουιτς

Περισσότερες χώρες θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ασφαλείς στις αρχές Ιουνίου, καθώς η πράσινη λίστα αναθεωρείται κάθε τρεις εβδομάδες.

Προς το παρόν δεν είναι γνωστό εάν θα προστεθούν στη λίστα σημαντικοί προορισμοί όπως η Ισπανία, η Γαλλία ή η Ιταλία. Ωστόσο, πιστεύεται ότι θα μπορούσαν πλέον να προστεθούν επτά άλλες χώρες που κατάφεραν να ξεφύγουν από την πράσινη λίστα στον πρώτο γύρο. Αυτοί οι προορισμοί περιλαμβάνουν:

Μάλτα
Γρενάδα
Νησιά Καϊμάν
Φίτζι
Οι Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
Φινλανδία
Νησιά της Καραϊβικής, όπως Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, St Kitts και Nevis, Turks and Caicos και Anguilla

Έτσι, για όλους όσους επιθυμούν διακοπές στην Ισπανία , η πιθανότητα να είναι ακριβώς κοντά. Ωστόσο, συνιστούμε στους κατοίκους να ακολουθούν τις κυβερνητικές συστάσεις και να μην υποβάλλονται σε περιττό ταξίδι σε κεχριμπάρι ή χώρες με κόκκινη λίστα.

Written by ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΣΧΑΛΑΚΗ

Πάντοτε με τραβούσε η δημοσιογραφία. Είμαι απόφοιτη Ιδ.ΙΕΚ και απο την πρώτη στιγμή ξεκίνησα να γράφω πρώτα ως blogger και στην συνέχεια κάνοντας την πρακτική μου σε διάφορες ιστοσελίδες. Πλέον θεωρώ ότι είμαι κατασταλαγμένη και ξέρω ποια είναι η είδηση που ενδιαφέρει τον κόσμο. Μου αρέσει να ταξιδεύω και όποτε μπορώ το κάνω. Λατρεύω την χώρα μας και την φωτογραφία. Δεν υπάρχει περίπτωση να με δεις στην φύση και να μην έχω φωτογραφική μηχανή μαζί μου